Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Hämeenlinnan toimitilamarkkinakatsaus toukokuu 2015

Linnan Kehitys Oy

Hämeenlinnan toimitilamarkkinakatsaus toukokuu 2015

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 15:40
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Hämeenlinnan toimitilamarkkinoilla on hyvä vire. Useita eri kohteita on suunnitteilla ja rakenteilla. Toimitilojen kysyntä on ollut positiivista ja neuvotteluja on käynnissä runsaasti.  Vuonna 2014 tehtiin neljä isoa kauppaa. Vuokrasopimuksia tehtiin aiempaan tahtiin.

Vuonna 2014 Kauppakeskus Goodman mullisti liiketilojen markkinat. Useiden keskustan yrityksien siirtyessä kauppakeskukseen, kävelykadun varrelle vapautui runsaasti liiketiloja. Kaupungin keskustan vetovoiman palauttamiseen ja kehittämiseen tulee panostaa. Paikoituskysymys tulee ratkaista ja rakennusoikeutta kyettävä lisäämään, jotta kiinteistörakentaminen ja sijoittaminen olisi järkevää.

Ydinkeskustassa on lisäksi tarjolla tyhjiä toimistotiloja. Toimistojen kysyntä on vähäistä, eniten kysyntää on pienillä tiloilla. Visamäen uuteen Korkeakoulukeskukseen rakennetaan moderneja toimistotiloja. Tilojen suunnittelussa huomioidaan myös tulevaisuuden tarpeita, jolloin ei välttämättä enää esimerkiksi tarvita omia työhuoneita.

Teollisuus- ja varastotilojen kysyntä on kasvamassa ja tarjouskanta on suurempi kuin vastaavana aikana viime vuonna. Kysyntä kohdistuu lähinnä vuokrattaviin kohteisiin. Tarvetta on myös pienempiin tontteihin.

Hämeenlinnan toimitilamarkkinat ovat keskittyneet kantakaupunkiin. Kaupunginosakeskuksissa on kuitenkin aktiivista toimintaa varsinkin teollisuushallimarkkinoilla. Etenkin Kalvolan Iittalassa on paikallisesti käynnissä hyvin merkittäviä hankkeita.

Hämeenlinna on pärjännyt hyvin kilpailussa uusista yrityksistä. Sijainti Suomen kasvukäytävän keskipisteessä, josta kahden tunnin ajomatkan säteellä tavoittaa 4,2 miljoonaa ihmisen markkinat, antaa mahdollisuudet menestyä jatkossakin. Vireillä on useita isoja hankkeita lisäämässä Hämeenlinnan vetovoimaisuutta sijoittuvien yritysten silmissä. Yksi vetovoimatekijä on myös toimitilojen hintataso. Tuotanto- ja varastotiloissa Hämeenlinnan vuokrahintataso on edullisempi kuin useammalla muulla kaupunkiseudulla.

Koko Suomen toimitilamarkkinoissa vuosi 2014 oli vilkas, kauppoja tehtiin paljon ja tahdin odotetaan jatkuvan. Polarisoituminen jatkuu ja hyvät kohteet kiinnostavat. Sijoittajia on runsaasti liikkeellä, vuokralaisia niukemmin.


Hämeenlinnan toimitilarekisterin löydät verkossa täältä

Lisätietoja antaa Ari Räsänen, 040 866 7501 |ari.rasanen@linnan.fi |Linnan Kehitys Oy | Johtaja, sijoittumispalvelut

Liitetiedostot

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs