Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Hälytyskellojen pitäisi jo soida - Elorannan raportti antaa askelmerkit Suomen kasvulle

Teknologiateollisuus ry

Hälytyskellojen pitäisi jo soida - Elorannan raportti antaa askelmerkit Suomen kasvulle

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2012 klo 11:58
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Selvitysmies Jorma Eloranta listaa tukevan pinon toimenpiteitä sille, että Suomi houkuttelisi investointien kohteena. Teknologiateollisuus tukee Elorannan teesejä ja esitettyjä toimenpiteitä. Teknologiateollisuus toivoo pikaista päätöstä t&k-verokannustimen käyttöönotosta.

Vuorineuvos Jorma Elorannan ehdotus strategiaksi ja toimenpideohjelmaksi Suomen houkuttelevuuden lisäämiseksi yritysten investointikohteena saa Teknologiateollisuuden tuen.

- Tahtotila siitä, että kestävä talouskasvu, yritysten investointiedellytysten edistäminen ja työpaikkojen luominen yksitysrahoitteiselle sektorille asetetaan lähivuosien keskeisimmäksi tavoitteeksi on oikea. Elorannan ehdottamalla valtioneuvoston periaatepäätöksellä asia saadaan etenemään, tukee Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Selvitysmies ehdottaa, että TEM valmistelisi ja valtioneuvosto vahvistaisi strategian ulkomaisten investointien ja pääomien houkuttelemiseksi Suomeen. Tätä ja valtioneuvoston periaatepäätöksen toteutumista seuraisi korkean tason asiantuntijaryhmä. Tämä on Turusen mukaan kannatettavaa.

Tahdon asia

Suomen kestävä talouskehitys ja investoinnit Suomeen ovat Elorannan mukaan tahdon asioita, koska suhteellisen kilpailukykymme keskeiset rakenteelliset tekijät perustuvat omiin päätöksiimme.

- Nyt tarvitaan talvisodan hengen mukaista yhteisen tekemisen meininkiä. Suomen menestys on suomalaisten käsissä. Tämän on oltava päätöksentekijöillämme kirkkaana mielessä, painottaa Turunen.

- Joitain huonoja päätöksiä on jo tehty ja joitain on menossa läpi. Eloranta esittää uudelleen harkittaviksi joitain energiaverotukseen liittyviä epäkohtia sekä Suomelle epäedullisia ympäristöratkaisuja. Omaan jalkaan ei kannata ampua, toteaa Turunen

T&k-verokannustin nopeasti käyttöön

Eloranta määrittelee investointipäätösten kannalta hyväksi verojärjestelmäksi sellaisen, joka on selkeä, pitkäjänteinen, ennakoitava ja tasoltaan kilpailukykyinen.

Teknologiateollisuus perää Elorannan tavoin aktiivista innovaatio- ja koulutuspolitiikkaa. Erityisen ripeästi on otettava käyttöön t&k-verokannustin.

- Kannustimen tavoitteena on aktivoida erityisesti pk-yrityksiä lisäämään panostuksia t&k-toimintaan. Samalla Tekesin tukea voidaan keskittää entistä laajempiin hankkeisiin, joissa myös otetaan nykyistä enemmän riskiä, vaatii Turunen.

Suomalaisten yritysten menestymisen edellytyksenä tulevaisuudessa on, että onnistumme kasvattamaan uutta luovien ja suoraa vientiä harjoittavien yritysten joukkoa merkittävästi nykyisestä.

- T&k-verokannustin moninkertaistaa toimintaansa uudistavien pk-yritysten määrän. Tätä kautta yritykset voivat myös kehittää omia tuotteita ja kasvattaa suoran viennin määrää. Kansainvälistyminen on useille yrityksille tulevaisuudessa elinehto, uskoo Turunen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. (09) 192 3310 ja 0500 445 444.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs