Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Grundräntan 0,5 procent

Valtiovarainministeriö

Grundräntan 0,5 procent

Pressmeddelande.
Publicerad: 09.06.2014 kl. 10:13
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriet har fastställt grundräntan till 0,5 procent från och med den 1 juli 2014 till utgången av året 2014. Grundräntan har från och med den 1 januari 2014 varit 0,5 procent.

Grundräntan, som fastställs två gånger om året, beräknas på grundval av medelvärdet av den tolv månaders marknadsränta som publicerats under de tre månaderna före fastställandet av grundräntan. Finansministeriet fastställer grundräntan med en noggrannhet av en fjärdedels procentenhet (Lagen om vissa referensräntor 996/1998).

Tilläggsuppgifter ges av finansrådet Markku Puumalainen, tel. 02955 30206

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs