Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » GoExcellent palkkaa 100 henkilöä asiakaspalveluun Helsinkiin

GoExcellent

GoExcellent palkkaa 100 henkilöä asiakaspalveluun Helsinkiin

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2011 klo 10:31
Julkaisija: GoExcellent

Suomen suurin contact center –palveluita tarjoava yritys, GoExcellent, palkkaa 100 henkilöä asiakaspalvelun tehtäviin Helsingin Munkkiniemen toimipisteeseen. Palkattavat henkilöt tulevat työskentelemään muun muassa DNA:n, PlusTV:n ja Telia Soneran toimeksiantojen parissa.

- Ripeän kasvumme vuoksi tarvitsemme alati työvoimaa, kertoo toimitusjohtaja Jakob Skand GoExcellent Finlandista. – Tarjoamme tehtäviä joissa saa monipuolista kokemusta ja osaamista tulevia työhaasteita ajatellen ja toisin kuin monet alan järjestäytymättömät toimijat maksamme työehtosopimusten mukaista palkkaa ja tarjoamme hyvät edut.  Koulutamme työntekijämme hyvin ja meillä on mahdollisuus myös oppisopimuskoulutukseen. Tarjoamme hienot mahdollisuudet lähteä rakentamaan uraa, yhtä hyvin meillä, toimeksiantajiemme palveluksessa tai muualla työelämässä.

- Henkilökuntamme tekee asiakaspalvelutyötä puhelimitse ja sähköpostitse. Työn luonne mahdollistaa myös joustavan osa-aikaisen työskentelyn, joten työ sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille ja vaikkapa lisäansioita haluaville eläkeläisille.

- Laadukkaan asiakaspalvelun merkitys kilpailutekijänä kasvaa koko ajan. Sen vuoksi asiakaspalvelun ulkoistaminen meidän kaltaisillemme alan erikoisosaajille, jotka kykenevät tuottamaan korkeatasoisia palveluja tehokkaasti, lisääntyy. Tämän vuoksi työvoimantarpeemme on jatkuva. Nuorisotyöttömyys pääkaupunkiseudulla on huolestuttavan korkea, Jakob Skand sanoo. – Me haluamme auttaa tässä asiassa tarjoamalla vaihtelevaa, mukavaa ja kunnolla palkattua työtä mukavassa työyhteisössä ja viihtyisässä ympäristössä.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jakob Skand, GoExcellent Finland, jakob.skand@goexcellent.com, puh. 044 311 0045; www.goexcellent.fi/rekry 

GoExcellent Group on contact center-palveluihin erikoistunut, pohjoismainen yritys. 25 miljoonaa vuotuista asiakaskohtaamista, 90 miljoonan euron liikevaihto, 13 palvelukeskusta ja 2500 työntekijää ovat tehneet siitä yhden Pohjoismaiden suurimmista contact center -asiantuntijoista. GoExcellentin asiakaskuntaan kuuluvat mm. Canal Digital, DNA, Fortum, PlusTV, Viasat, RiksTV ja Telia. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Solnassa, Tukholman ulkopuolella. Yhtiöllä on palvelukeskuksia Kööpenhaminan, Helsingin, Oslon ja Tukholman lisäksi yhdeksällä muulla paikkakunnalla Suomessa ja Ruotsissa.

Suomessa GoExcellent työllistää noin 1000 henkeä Helsingissä, Kouvolassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Pietarsaaressa ja Taivalkoskella.

Edistämme toimeksiantajiemme menestystä tukemalla työntekijöitämme hyvällä koulutuksella, toimivilla prosesseilla ja parhailla teknisillä työvälineillä. www.goexcellent.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs