Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Gigglebugin uusi lastenpeli ei rahasta lisäominaisuuksilla

Miktech Oy

Gigglebugin uusi lastenpeli ei rahasta lisäominaisuuksilla

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2014 klo 00:00
Julkaisija: Miktech Oy

Mikkeliläinen peliyritys Gigglebug julkaisee tänään toisen pelinsä, lapsille suunnatun Kikattavan Kakkiaisen Rusinapuun. Tekijät haluavat luoda positiivisia pelejä, joita pienet lapset voivat turvallisesti pelata. Gigglebug-pelien viehätys perustuu tarttuvaan nauruun ja positiivisiin kokemuksiin, jotka kehittävät myös voimavaroja oppimiseen. Rusinapuu-uutuuspelissä yhdistyvät muistipeli ja musisoinnin riemu. Uuden pelin lataaminen maksaa 2,69 euroa.

Gigglebugin pelit on suunnattu varhaiskasvatusikäisille lapsille, ja yritys painottaa pelien suunnittelussa voimakkaasti eettisyyttä. Siksi peleihin ei sisälly esimerkiksi viimeaikoina keskustelua herättäneitä pelinsisäisiä ostoja.

– Yhä useamman mobiilipelin voi ladata ilmaiseksi, mutta pelaaminen on joko hidasta tai hankalaa ilman pelin sisällä oikealla rahalla ostettavia lisäominaisuuksia. In-app-ostot ovat tuottoisa liiketoimintamalli aikuisten peleissä, mutta lapsille pitää suunnitella eri lähtökohdista, toteaa Gigglebugin toimitusjohtaja Anttu Harlin.

– Pelaajan koukuttaminen ei ole meidän mielestämme oikea tapa luoda hyvää viihdettä lapsiperheille. Uskomme selkeän kertamaksullisen mobiilipelin herättävän lapsiperheissä luottamusta. Teemme Gigglebugia pitkällä tähtäimellä ja toivomme, että uudet pelimme sekä tarinamme tartuttavat iloa vielä 10 vuodenkin kuluttua, jatkaa konseptisuunnittelija Joonas Utti.

Uusi Kikattavan Kakkiaisen Rusinapuu -mobiilipeli on jatkoa suositulle Kikattava Kakkiainen -kutituspelille ja tv-animaatiosarjalle. Rusinapuu-peli johdattaa lapset Kikattavan Kakkiaisen kotikulmille Havunhelman metsään. Rusinapuuta tutkiessaan lapset löytävät metsän eläimiä, jotka muodostavat pareja. Löytyneet parit soittavat musiikkia ja näin ystävät saadaan hyvälle tuulelle. Nauru tarttuu ja musiikki alkaa tanssittaa. Lapsen oma luovuus tulee esille, kun löydetyillä otuksilla voi luoda omia äänimaailmoja.

Rusinapuu jatkaa Gigglebugin tavoitetta tehdä myönteisiin arvoihin pohjautuvia pelejä. Yritys tuo oikean elämän suosikkileikkejä mobiililaitteille, joita lapset käyttävät mielellään. – Nuorten lasten leikit ja ilonaiheet perustuvat universaaleihin käyttäytymismalleihin. Lasten leikit ovat loppujen lopuksi hyvin samanlaisia kulttuureista riippumatta, toteaa Harlin. Luomme perustaa Gigglebug-brändille pohjoismaalaiseen pedagogiikkaan nojaten ja tavoitteemme on levittää kikatusta ympäri maailman. Ulkomaan myynti ja testilanseeraukset ovat käynnissä parhaillaan, kertoo Harlin.

Pääkaupunkiseudulla perustettu Gigglebug toimii nykyään myös Mikkelissä. – Toimiston avaaminen Mikkeliin juontaa siihen, että Miktech Oy:n start-up valmennuksesta on saatu arvokasta tukea ja konsultointia liiketoiminnan kehittämiselle. Kasvuyritysmyönteinen kulttuuri Mikkelissä teki meihin suuren vaikutuksen, ja Etelä-Savon Ely-keskus on tukenut meitä liiketoimintamme käynnistämisessä. Yrityksemme pyrkimys on luoda peli- ja animaation alan työpaikkoja Mikkeliin.

Lisätiedot:

Anttu Harlin, toimitusjohtaja, Gigglebug Entertainment Oy, 050 575 4862, anttu.harlin@gigglebug.tv

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Kuvat:  http://www.kikattavakakkiainen.fi/press/

Linkit: http://appstore.com/rusinapuu ja http://www.kikattavakakkiainen.fi/

Gigglebug Entertainment Oy on suomalainen, vuonna 2013 perustettu startup-yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa lasten mobiilipelejä sekä viihdesisältöjä. Yrityksen toimipisteet ovat Helsingissä ja Mikkelissä. Gigglebugin Kikattava Kakkiainen -peliä on ladattu Suomessa jo yli 20 000 kertaa. Kikattava Kakkiainen -TV-sarja on yksi katsotuimpia lastenohjelmia YLE-Areenassa.

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs