Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Genestan uuteen rahastoon kaksi Helsingin ydinkeskustan toimistokiinteistöä

Senaatti-kiinteistöt

Genestan uuteen rahastoon kaksi Helsingin ydinkeskustan toimistokiinteistöä

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Genesta on hankkinut Senaatti-kiinteistöiltä uuteen Genesta Nordic Real Estate II (GNRE II) -rahastoonsa kaksi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaa toimistokiinteistöä. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Antinkatu 1 ja Bulevardi 21. Kohteiden kokonaiskauppahinta on 36,3 miljoonaa euroa. 

 

Erinomainen sijainti Antinkadulla ja Bulevardilla

Kampin liikekeskuksen alueella metroaseman läheisyydessä osoitteessa Antinkatu 1 on tarjolla noin 11 200 m2 vuokrattavaa toimistotilaa. Rakennus valmistui vuonna 1952 valtion kirjapainon käyttöön, ja se on kunnostettu myöhemmin toimistotiloiksi. Antinkadun kiinteistön päävuokralaisia ovat tällä hetkellä Valtiontalouden tarkastusvirasto ja TE-palvelut. 

Tunnetussa ja arvostetussa osoitteessa Bulevardi 21 on tarjolla noin 10 100 m2 vuokrattavaa tilaa. Kiinteistön naapurissa sijaitsee muun muassa useita laadukkaita kahviloita ja ravintoloita. Bulevardin kiinteistö valmistui vuonna 1961 valtion virastokäyttöön. Tiloissa toimii edelleenkin useassa kerroksessa esimerkiksi Helsingin maistraatti. 

– Nämä kiinteistöt sopivat erinomaisesti Genestan uuden rahaston sijoitusstrategiaan. Kummallakin on erinomainen sijainti, ja ne tarjoavat kiinnostavia kunnostus- ja vuokrausmahdollisuuksia, arvioi Genestan toimitusjohtaja David Neil. 

Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo on tyytyväinen allekirjoitetuista kaupoista.
– Kohteiden myynti tukee valtion kiinteistö- ja toimitilastrategiaa, joiden mukaisesti myynneillä vapautetaan kiinteistövarallisuuteen sidottua pääomaa ydinkeskustojen kalleimmilta alueita valtion varsinaisiin ydintoimintoihin, Sarjo toteaa.

Suomen lain mukaan kauppa vaatii eduskunnan hyväksynnän, mikä arvioidaan saatavan loppuvuodesta 2015.

 

GNRE II -rahasto 

Helsingin kiinteistöjen hankinta sopii täydellisesti GNRE II -rahaston strategiaan. Rahasto tarjoaa institutionaalisille sijoittajille tilaisuuden investoida kehitettäviin kiinteistöihin Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Helsingissä ja Oslossa. Rahasto sijoittaa myös liike- ja logistiikkakohteisiin Pohjoismaiden pääkaupungeissa. Kyseessä on ensimmäinen hankinta rahastoon, jonka ensimmäinen varainhankintakierros saatiin päätökseen kesäkuun alussa. Neljä instituutionaalista sijoittajaa on tehnyt yhteensä 152 miljoona euron sijoitussitoumukset rahastoon. Rahaston tavoitekoko on 350–400 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

David C. Neil
Toimitusjohtaja, Genesta Property Nordic
+46 8 506 497 14 (suora numero)
david.neil@genesta.se 

Antti Savilampi
Johtaja, Genesta Property Nordic
+358 50 539 8582 (suora numero)
antti.savilampi@genesta.fi                 

Esa Pentikäinen
Myyntipäällikkö, Senaatti-kiinteistöt
+358 205 811 767
esa.pentikainen@senaatti.fi

 

Genesta on riippumaton kiinteistösijoitus- ja kiinteistörahastoyhtiö. Keskitymme sijoitustoiminnassamme pohjoismaisiin toimitilakiinteistöihin. Salkussamme on monipuolinen valikoima toimisto-, liike- ja logistiikkakiinteistöjä. Toimistomme sijaitsevat Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Luxemburgissa. Tällä hetkellä hallinnassamme olevien kiinteistöjen kokonaissijoitusarvo on yli 565 miljoonaa euroa ja tilojen kokonaisvolyymi 424 000 m2. www.genesta.eu/fi/

 

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, jonka tehtävänä on myös valtion kiinteistöomaisuuden myynnit. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella sen jälkeen, kun myynnistä on ilmoitettu esimerkiksi sanomalehdissä tai muilla julkisuusperiaatetta noudattavilla tavoilla. Suoria hintaneuvotteluja Senaatti-kiinteistöt voi käydä vain kuntien kanssa.  Senaatti-kiinteistöjen hallitus päättää kaikista kiinteistökaupoista 5 miljoonaan euroon saakka. Sen jälkeen toimivalta siirtyy maan hallitukselle, ja yli 10 milj. euron kaupoista päättää eduskunta. www.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs