Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Finländskt samföretag inom europeiska biltransporter

Varova Oy

Finländskt samföretag inom europeiska biltransporter

Pressmeddelande.
Publicerad: 13.12.2012 kl. 10:35
Utgivare: Varova Oy

Två finländska familjeföretag inom speditionsbranschen, Varova Oy och Oy Beweship Ab, har avtalat om att grunda ett gemensamt bolag, vars verksamhet fokuserar på trailertrafik inom segmentet kompletta laster och dellaster mellan Finland och centrala Europa. Detta innebär att bägge företagen fortsätter att utveckla sina egna respektive tjänster inom styckegodstrafiken i samarbete med sina befintliga samarbetsparter och kunder. Det enda som sammanslås är alltså bastransporterna från terminal till terminal.

 

"Genom att sammanslå bastransporterna når vi märkbara synergieffekter. Vi kan höja fyllnadsgraden, minska körandet med tomma enheter och optimerar alltså användningsgraden av trailerparken, vilket också har ekologiska fördelar. Man kunde jämföra detta med två tidningshus som har ett gemensamt tryckeri”, säger Pekka Laitinen, verkställande direktör på Varova Oy.

 

Lönsamhetstrenden för trailertrafiken mellan Finland och Europa har varit nedgående de senaste åren, vilket beror på utrikeshandelns försvagade läge. Branschen har drabbats hårt av nedgången inom exporten, vilket också medfört kraftig obalans i trafikriktningarna.

 

"Under det gångna året har flere aktörer i branschen lagt ner sina trafiker på grund av dålig lönsamhet och osäkra framtidsutsikter. Exporten har minskat och nu verkar importen också minska. Vi har velat hitta en lösning som garanterar pålitliga och kostnadseffektiva transportlösningar för bägge företagens kunder. Samtidigt strävar vi efter att bibehålla arbetsplatser i Finland”, säger Bengt Westerholm, styrelseordförande på Oy Beweship Ab.

 

Företaget, som grundas under början av år 2013, kommer att ha en omsättning på ca 30 milj. euro och en trailerpark på ca 300 enheter. Företaget erbjuder sina tjänster till transport- och speditionsbranschens övriga företag, som ett neutralt finländskt alternativ.

 

 

Mer information ger:

 

 

Pekka Laitinen
Varova Oy
+358 400 504670
pekka.laitinen@varova.fi

 

 

Bengt Westerholm
Oy Beweship Ab
+358 400 404919
b.westerholm@beweship.com

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs