Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Finland får en ny och historiskt omfattande förmånstjänst för studerande

Finlands studentkårers förbund (FSF) rf

Finland får en ny och historiskt omfattande förmånstjänst för studerande

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 16:15
Julkaisija: Finlands studentkårers förbund (FSF) rf

Pressmeddelande 28.2.2013
Fri för publicering

De nationella studerandeorganisationerna förenade sina krafter för att skapa en ny kort- och förmånstjänst. Den nya tjänsten kommer att beröra cirka 350 000 studerande vid universitet, yrkeshögskolor, gymnasier och yrkesläroanstalter.

Finlands studentkårers förbund, Finlands Yrkesstuderandes Centralförbund – SAKKI, Finlands Gymnasistförbund (FGF), Oy HYY-Yhtiöt Ab har idag köpt Oy Suomen Lyyra Ab:s affärsverksamhet genom ett företagsförvärv. Vid företagsförvärvet överförs all nuvarande verksamhet och personal från studerandes servicehelhet Lyyra till företaget SPV Services Finland Oy som studerandeorganisationerna gemensamt grundat. Förbundet för studerandekårer vid yrkeshögskolorna i Finland – SAMOKs styrelse kommer likaså att lägga fram ett förslag om att delta i arrangemanget till sitt extraordinarie förbundsmöte den 16 april. Det nuvarande Lyyra-namnet och webbtjänsten kommer att bevaras tills vidare.

I fortsättningen kommer SPV Services Finland Oy att erbjuda nationella förmåner för studerande och förse sina företagspartner med effektiva sätt att nå studerande i synnerhet via elektroniska kanaler. Företaget kommer bland annat att upprätthålla teknologi som möjliggör att studerande kan bevisa sin studerandestatus elektroniskt. Börjande från hösten kommer företaget också att erbjuda ett MasterCard-studiekort med betalningsegenskaper i samarbete med Elisa. En av Lyyras kärnverksamheter, studeranderegistret, kommer att överföras till enheten som bildas i samband med studerandeorganisationerna, medan SPV Services Finland koncentrerar sig på kommersiell verksamhet.

”Det här är en historisk dag för den finska studentrörelsen. Vi är antagligen de första som göra så här omfattande operativt samarbete över läroanstaltsgränserna. Verksamhetens täckning lovar dessutom gott med tanke på förutsättningar för god affärsverksamhet. Vi har en stark tro på att vi kan både driva lönsam verksamhet och samtidigt erbjuda utmärkta tjänster för våra medlemmar”, säger studerandeorganisationernas ordföranden Marina Lampinen (FSF), Aleksej Fedotov (SAKKI), Daniel Sazonov (FGF) och MikkoValtonen (SAMOK).

”Studerandeorganisationerna tar emot Lyyras affärsverksamhet i en gynnsam situation. Lyyra gjorde vinst i fjol och det omfattande samarbetsavtalet med Elisa ger en utmärkt grund för den framtida verksamheten. HYY-Yhtiöt kommer att behålla en minoritetsandel på knappa 20 procent och kommer att råda och konsultera det nya företaget i verksamhetens början. Vi strävar efter att tillsammans hitta en ny delägare inom den närmaste framtiden”, säger Oy Suomen Lyyra Ab:s styrelses ordförande och Oy HYY-Yhtiöt Ab:s verkställande direktör Mauri Laurila.

Mera information:
SPV Services Finland, styrelseordförande Matti Parpala, 041 515 2225

Frågor beträffande HYY-Yhtiöt och företagsförvärvet: Oy HYY-Yhtiöt Ab:s verkställande direktör Mauri Laurila, 040 502 1479

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs