Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ferratum: Suomalaisen mikrolainayhtiön osakkeen ensimmäinen kaupankäyntipäivä Frankfurtin pörssissä

Ferratum

Ferratum: Suomalaisen mikrolainayhtiön osakkeen ensimmäinen kaupankäyntipäivä Frankfurtin pörssissä

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2015 klo 13:22
Julkaisija: Ferratum

Kansainvälinen, mobiileja kuluttajaluottoja myöntävä Ferratum on listattu Frankfurtin pörssin päälistalle tästä päivästä lukien.

Listautumisella Ferratum-ryhmään haettiin 110,8 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Suomalaisen emoyhtiön Ferratum Oyj:n osuus arvosta on 48,2 miljoonaa euroa. 

Kaupankäynti osakkeella alkoi 17,50 euron hinnalla, 2,9 % liikkeellelaskuhintaa korkeammalla hinnalla. 

Helsinki / Berliini  6. helmikuuta 2015 

Ferratum Oyj, kansainvälinen mobiileja kulutusluottoja myöntävä yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä, on toteuttanut onnistuneesti osakkeidensa listaamisen. Tästä päivästä lähtien Ferratum Oyj:n (ISIN: FI4000106299, WKN: A1W9NS) osakkeilla käydään kauppaa Frankfurtin pörssin päälistalla.

Kaupankäynti lähti liikkeelle 17,50 euron hinnalla, 2,9 % 17 euron liikkeellelaskuhintaa korkeammalla hinnalla.

Ferratumin perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela soitti kelloa listautumisen merkiksi Frakfurtin pörssisalissa yhdessä talousjohtaja Clemens Krausen, Ferratum-pankin toimitusjohtajan Lea Liiguksen ja kutsuvieraiden kanssa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Ferratumin osakkeen listautuminen onnistui. Näemme menestyksekkään listautumisen olevan merkki siitä, että Ferratumin liiketoimintamalli houkuttelee sijoittajia, että he kunnioittavat pitkää kokemustamme mobiilipankkipalveluissa ja että he uskovat yhtiömme kasvumahdollisuuksiin tulevaisuudessa. Pankkisektori on tällä hetkellä myllerryksen tilassa, mikä avaa suuria mahdollisuuksia. Uskomme Ferratumin olevan hyvin asemoitunut vakiinnuttamaan paikkansa kansainvälisenä mobiilipankkina. Onnistunut pörssilistautuminen on tärkeä askel Ferratumille", sanoo yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela.

Ferratum aikoo käyttää listautumisesta tulevat varat kasvustrategiansa toteuttamiseen. Yhtiö on kasvanut orgaanisesti 20 maassa, joissa se on jo läsnä. Tämän lisäksi yritys on laajentamassa liiketoimintaansa 30 maahan tuotevalikoimaa kasvattamalla. Lisäksi Ferratum aikoo vahvistaa pääomaansa talletusliiketoiminnan aloittamista varten.

”EU:n pankkilupa on tärkeä tekijä maantieteellisen laajentumisen ja liiketoiminnan kasvun kannalta. Sen ansiosta voimme mennä lukuisille uusille markkinoille, joilla pankkilupa on edellytys liiketoiminnan tekemiselle. EU:n pankkilupa antaa meille mahdollisuuden osallistua säänneltyihin liiketoimiin kaikissa EU-maissa. Aloitettuaan toimintansa maaliskuussa 2013 Ferratum-pankki on onnistunut integroimaan pankkiluvan saumattomasti Ferratum-ryhmän liiketoimintaan", sanoo Ferratum-pankin toimitusjohtaja Lea Liigus.

”Ferratum on ollut mahtava menestystarina aina siitä lähtien kun Jorma Jokela perusti yhtiön vuonna 2005. Vuonna 2013 Ferratum teki 58,2 miljoonan euron liikevaihdon ja 7,3 miljoonan euron liikevoiton. Vuoden 2014 ensimmäisinä 11 kuukautena liikevaihto ylsi jo 63,5 miljoonaan ja käyttökate 10,3 miljoonaan euroon. Meillä on jo miljoona asiakasta ja 2,8 miljoonaa käyttäjätiliä tietokannassamme. Uskomme, että 2015 tulee olemaan hyvä vuosi”, lisää Ferratumin talousjohtaja Clemens Krause.

 

Ferratum-ryhmä:

Suomalainen Ferratum-ryhmä, joka on edelläkävijä mobiilien mikrolainojen markkinoilla Euroopassa, tarjoaa lyhytaikaisia kulutusluottoja. Ferratumin asiakkaat voivat hakea digitaalisesti 25 – 2 000 euron suuruisia kulutusluottoja. Jorma Jokelan perustama ja johtama Ferratum on kasvanut nopeasti aloittamisvuodesta 2005 lähtien: sillä on miljoona asiakasta, joille on myönnetty yksi tai useampia lainoja sekä 2,8 miljoonaa käyttäjätiliä tietokannassaan (31. joulukuuta 2014). Kirjanpitovuonna 2013 liikevaihto ylsi 58,2 miljoonaan euroon ja liikevoitto oli 12,6 prosenttia. Ferratum toimii 20 maassa ja työllistää yli 350 henkilöä.  

Yhteystiedot:

Ferratum-ryhmä

Talousjohtaja Clemens Krause
Puhelin: +49 30 88715308           
Faksi: +49 30 88715309
Sähköposti: clemens.krause@ferratum.com

cometis AG

Henryk Deter | Mariana Kuhn
Puhelin: +49 611 20 58 55-61
Faksi: +49 611 20 58 55-66
Sähköposti: kuhn@cometis.de

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs