Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Fastighetsbolaget Technopolis expanderar till Sverige: “Den utmanande marknaden är en stor möjlighet för oss”

Technopolis Oyj

Fastighetsbolaget Technopolis expanderar till Sverige: “Den utmanande marknaden är en stor möjlighet för oss”

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.05.2016 kl. 14:25
Utgivare: Technopolis Oyj

 

Det finländska fastighetsbolaget Technopolis expanderar till Sverige. Technopolis har verksamhet i fem länder i Norden och Baltikum. Företaget tar med sig sitt unika servicekoncept till Göteborg genom att köpa ett campus av Niam med en sammanlagd yta på 34 300 kvadrat. Köpesumman på campuset som skall namngivas till Technopolis Gårda är 1 177 miljoner svenska kronor.  

“Vi har redan länge sökt ett lämpligt objekt i Sverige och nu belönas vårt tålamod. Vi har en klar och bestämd tillväxtstrategi och Gårda campuset i Göteborg medför ett extra bra tillägg till vårt nuvarande nätverk av 20 campus”, säger Technopolis verkställande direktör Keith Silverang.

De internationella storföretagen Telia och Fujitsu samt det Nordiska företaget GoExcellent har etablerat sig på campuset i Göteborg.

“Technopolis har ett kundorienterat koncept som har länge finslipats. Kundupplevelsen är alldeles väsentlig för oss och vi mäter och förbättrar den hela tiden. Nu har vi för första gången möjlighet att testa hur vårt koncept fungerar på den avancerade svenska marknaden. Vi kommer till Sverige ödmjuka men med förtroende. Då vi klarar oss i Sverige, klarar vi oss var som helst”, begrundar Silverang.

Utöver hemmamarknaden i Finland har Technopolis campus i Oslo, Vilnius, Tallinn och St. Petersburg. Företagets verksamhetsområden är Norden och Baltikum. Technopolis vill växa i Sverige och övriga målmarknader även i fortsättningen när lämpliga campus som fyller företagets kriterier hittas.

”Den aktiva fastighetsmarknaden i Sverige är en möjlighet. Vi följer väldigt noggranna kriterier i våra företagsköp. Det finns utrymme och efterfrågan för nya koncept på marknaden”, säger Otso Halsti, ansvarig för företagets investeringar.  

 

Varför Göteborg?

Kommersiella kontorsfastigheten i Gårda statsdel är belägen alldeles invid kärncentrum och området är Göteborgs snabbast växande kommersiella kontorskoncentration. Andelen lediga kvadratmeter i kontorslokaler i Gårda är under fyra procent.

“Göteborg växer starkt. Technopolis ankomst förbättrar områdets dragningskraft ytterligare och ökar företagens tillgänglighet till olika tjänster. Rätt läge och möjligheten att expandera erbjuder flera alternativ att utveckla campuset”, säger Karita Huotari, ansvarig för Technopolis internationella tillväxt.


Läs mer om Technopolis Gårda: www.technopolis.se.

 

Tilläggsinformation:

Keith Silverang
Verkställande direktör

Otso Halsti
Investeringar

Karita Huotari
Internationell tillväxt

Intervjuförfrågningar och mediakontakt:

Tel +358 50 511 6711

Bilagor

Technopolis erbjuder den bästa adressen för företagens verksamhet och framgång i fem länder i Norden och Baltikum. Företaget utvecklar, äger och förvaltar 20 intelligenta företagskoncentrationer och erbjuder tjänster och moderna, flexibla utrymmen som kan omvandlas. Företagets grundvärde är att ständigt överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda omständigheter och lösningar av högsta klass till 1 700 företag och 47 000 arbetstagare i Finland, Norge, Estland, Ryssland och Litauen. Technopolis Abp aktie (TPS1V) är noterat på Nasdaq Helsingfors börs och Technopolis omsättning var 170,6 miljoner euro år 2015. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs