Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Etteplan och Valmet inleder strategiskt samarbete i Sverige

Etteplan Oyj

Etteplan och Valmet inleder strategiskt samarbete i Sverige

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.03.2014 kl. 13:00
Utgivare: Etteplan Oyj

- Partneravtalet mellan Valmet och Etteplan fokuserar på att förbättra lönsamheten i hela värdekedjan.

Etteplan och enheten för mjukpappersteknologi inom Valmet AB i Sverige har tecknat ett partneravtal. Partneravtalet fördjupar det befintliga inköpsavtalet mellan bolagen till ett långsiktigt strategiskt samarbete inriktat på att förbättra lönsamheten i parternas verksamheter.

"Partneravtalet är en win-win-situation för båda parter. Vi har valt Etteplan som vår strategiska partner, eftersom Etteplan kan hjälpa oss att förbättra lönsamheten i hela vår värdekedja samt kvaliteten på våra produkter”, säger Adam Hedström, Vice President, Supply Chain hos Valmet AB.

Samarbetet mellan Etteplan och Valmet i Sverige sträcker sig över 25 år och Etteplan har varit delaktig i många av Valmets maskinleveransprojekt inom mjukpappersteknologi. Etteplan tillhandahåller ingenjörstjänster till Valmets enhet för mjukpappersteknologi från sina enheter i Sverige och Kina.

"Detta är ett stort genombrott för Etteplan när det gäller utveckling av partnerskap i Sverige. Vår långa historia med Valmet har burit frukt och vi ser fram emot nya affärsmöjligheter för båda parter”, säger Anders Magnusson, Director Central Sweden inom Etteplan.

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Vatn
SVP, Operations Sweden
Etteplan
Tel. +46 708 81 48 20

Outi-Maria Liedes
SVP, Communications & Operational Development
Etteplan
Tel. +358 40 756 9620

 

Etteplan i korthet

Etteplan erbjuder ingenjörstjänster och teknikinformationslösningar till världens ledande företag inom tillverkningsindustrin. Våra tjänster är inriktade på att förbättra konkurrenskraften på våra kunders produkter och tekniska processer genom hela produktlivscykeln. Resultatet av Etteplans innovativa ingenjörskunnande syns i många industrilösningar och vardagsprodukter.

Etteplan omsatte 128,6 miljoner (EUR) 2013. Bolaget har cirka 1 800 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna och Kina. Etteplans aktie är noterad på OMX Nordic Exchange under tickern ETT1V.

www.etteplan.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs