Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Eteran suhdanneindeksi: Loiva lasku jatkui – positiivista virettä rannikolla

Etera

Eteran suhdanneindeksi: Loiva lasku jatkui – positiivista virettä rannikolla

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 10:22
Julkaisija: Etera

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi loivaa laskuaan heinäkuussa. Lasku jatkui tasaisena yrityskoosta riippumatta, mutta muutamia valonpilkahduksia nähtiin alueellisesti.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

”Lasku jatkui tasaisena myös heinäkuussa ja suhdanneindeksi oli samassa tasossa kuin koko alkuvuoden indeksi”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen kuvailee.

Heinäkuussa Eteran suhdanneindeksi oli 1,0 prosenttia miinuksella. Tammi-heinäkuun suhdanneindeksi oli -1,1 prosenttia.

Seurantaryhmän työntekijämäärät pienenivät yrityskoosta riippumatta. ”Yrityksen kokoluokalla ei näytä olevan vaikutusta työntekijämäärien kehitykseen”, Hietanen sanoo.

Valonpilkahduksia etelässä ja rannikolla 

Suhdanneindeksissä näkyi jonkin verran alueellisia eroja. Positiivista kehitystä nähtiin Uudellamaalla, ja Etelä-Suomen suhdanneindeksi nousikin sen ansiosta hivenen plussalle.

”Myös Uudeltamaalta länteen mentäessä nähtävissä on pientä positiivista virettä pitkin rannikkoa. Uudenmaan pohjois- ja itäpuolella suhdanneindeksi on sen sijaan selvästi pakkasella”, Hietanen kuvailee.

Rakentamisen toimialaindeksi piristyi hieman

Rakentamisen toimialaindeksi oli heinäkuussa -1,1 prosenttia. Tammi-heinäkuussa rakentamisen toimialaindeksi oli -2,6 prosenttia.

”Nähtäväksi jää, onko rakennusteollisuuden pahin lasku taittumassa. Heinäkuussa työntekijämäärät olivat enää prosentin viimevuotista pienempiä”, Hietanen pohtii. 

Ajantasaista suhdannetietoa

Eteran suhdanneindeksi julkaistaan kuukausittain. Elokuun suhdanneindeksi julkaistaan 20.10.2015. Alueelliset suhdanneindeksit Etera julkaisee neljännesvuosittain etera.fi:ssä, seuraavan kerran 20.11.2015.

Tutustu tarkemmin

etera.fi/suhdanneindeksi

Alueelliset suhdanneindeksit

Lisätiedot
Varatoimitusjohtaja Timo Hietanen, p. 050 303 9199 tai timo.hietanen@etera.fi

Etera - Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs