Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Etelä-Pohjanmaan yritykset siirtyvät teollisen internetin aikaan

Teknologiateollisuus ry

Etelä-Pohjanmaan yritykset siirtyvät teollisen internetin aikaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 09:15
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teollinen internet – koneiden ja laitteiden älyratkaisut sekä niiden pohjalta kehitettävä palveluliiketoiminta on yrityksille suuri mahdollisuus menestyä tulevaisuudessa.

Etelä-Pohjanmaan teknologiateollisuuden yritykset ja alueen oppilaitokset pohtivat yhdessä teollisen internetin mahdollisuuksia Tulevaisuuden teknologiat ja toimintamallit -seminaarin työpajoissa Seinäjoella.

- Teollisen internetin hyödyntäminen vaatii visionäärisyyttä ja rohkeutta yritysjohdolta. Vaikka yritys noudattaakin pitkän tähtäimen strategiaa, tarvitaan rinnalle nopeita ja ketteriä kokeiluja, joilla strategiaa jatkuvasti koetellaan ja suunnataan uudelleen. Yhteistyö tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden kanssa on hyvällä tasolla mutta lisää poikkitieteellistä yhteistyötä kuitenkin tarvitaan, painottaa Veljekset Ala-Talkkari Oy:n toimitusjohtaja Antti Ala-Talkkari.

- Teollinen internet tulee nähdä merkittävänä mahdollisuutena myös pienille ja keskisuurille yrityksille. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan kannattaa verkostoitua, Ala-Talkkari jatkaa.

- Teollisen internetin junaan hyppääminen ei ole rakettitiedettä. On oltava halu uudistua ja kasvaa. Teolliseen internetiin liittyvät teknologiaratkaisut avaavat kokonaan uusia liiketoimintamalleja ja uutta liiketoimintaa. Suomalaisten yritysten lähtökohdat ovat maailman huipputasoa, nyt on vain lähdettävä pienin askelin tavoittelemaan uusia tapoja toimia, toteaa Teknologiateollisuus ry:n sähkö- ja tietoaloista vastaava johtaja Jukka Viitasaari.

Digitaalisten ratkaisujen avulla teollisuusyritykset voivat parantaa tuottavuuttaan ja tuotteidensa kilpailukykyä sekä kehittää uusia liiketoimintamalleja ja palveluliiketoimintaa.

Valmistavan teollisuuden on uusiuduttava ja hyödynnettävä täysimääräisesti digitalisaation ja globalisaation hyvät puolet. Teollisen internetin vauhdittajina toimivat sekä yritysverkostot että henkilökohtaiset verkostot, joihin kuuluu monenlaisia, pienempiä ja suurempia toimijoita.

Katso myösFIIF yhdistää suomalaiset teollisen internetin toimijat 

Lisätietoja: 
Anne Ahkola-Lehtinen, anne.ahkola-lehtinen(a)teknologiateollisuus.fi, 044 055 3345
Mervi Karikorpi, mervi.karikorpi(a)teknologiateollisuus.fi, 040 741 9801

Tulevaisuuden teknologiat ja toimintamallit -seminaari on osa Tulevaisuuden ammattiosaajat pk-yrityksissä Etelä-Pohjanmaalla -hanketta, joka on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama.

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs