Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » ES-yhteisöt kokoontuivat Hirvensalmella: verkostoista apua yrittämiseen maakunnissa

Miktech Oy

ES-yhteisöt kokoontuivat Hirvensalmella: verkostoista apua yrittämiseen maakunnissa

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2014 klo 07:59
Julkaisija: Miktech Oy

Yrittäjyysyhteisöt eri puolilta Suomea kokoontuivat viikonloppuna Hirvensalmella MikkeliES:n isännöimässä Ice Breaker Eventissä. Tapahtumassa ideoitiin yhteistyömuotoja maakuntien Entrepreneurship Society- eli ES-yhteisöjen välille. Yhteistyön tavoite on tukea yrittäjähenkisten ihmisten verkostoitumista ja luoda siten edellytyksiä yritystoiminnalle ympäri Suomea.

Yrittäjyyttä tukevien ES-yhteisöjen välinen yhteistyö on erityisen tärkeää maakunnissa, uskoo MikkeliES-bisnesyhteisön rakentaja ja Ice Breaker Eventin järjestäjä Olli Marjalaakso Miktech Oy:stä. – Pienillä paikkakunnilla yrittämisestä kiinnostuneen henkilön on vaikeampi löytää erikoisalansa yhteistyökumppania yrityksen perustamiseen. Eri paikkakuntien ES-yhteisöt voivat auttaa rakentamaan verkostoja ja helpottaa kumppaneiden löytämistä.

Ice Breaker Event -tapahtumaan osallistui yli 30 ES-yhteisöjen aktiivijäsentä eri puolilta Suomea. Edustettuina olivat Boost Turku, OuluSES, KuopioES, JoensuuES, JyväskyläES, LUTES (Lappeenranta), KouvolaES ja tilaisuuden järjestäjänä MikkeliES.

ES-yhteisöt päättivät StartupNation-verkoston perustamisesta yhteistyön aktivoimiseksi ja yhteisen näkyvyyden lisäämiseksi. Nuoret ovat ryhtyneet jo toimeen, ja verkoston sivusto on nähtävillä osoitteessa www.startupnation.fi .Tapahtumassa suunniteltiin myös ES-yhteisöjen roadshowta kesälle 2014. Kiertueella halutaan levittää ilosanomaa yrittäjyyden mahdollisuuksista ja ES-yhteisöjen toiminnasta sekä innostaa mukaan uusia yrittäjyydestä kiinnostuneita ihmisiä ympäri Suomen.

– Tapahtuma oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja saa jatkoa ensi vuonna, kertoo Marjalaakso. – ES-yhteisöjen tavoitteena on innostaa ja auttaa yrittäjähenkisiä ihmisiä viemään ideoitaan käytäntöön ja kehittämään niistä liiketoimintaa. Verkostoituminen ja ES-yhteisöjen toiminnan tekeminen tunnetuksi tukevat tämän tavoitteen saavuttamista. 

Lisätiedot:

Olli Marjalaakso, MikkeliES-yrittäjyysyhteisön rakentaja, Miktech Oy, 050-4398148, olli.marjalaakso@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs