Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » ERICSSON: KAHDEKSAN VINKKIÄ YRITYKSILLE DIGITAALISESSA MUUTOKSESSA MENESTYMISEEN

Ericsson

ERICSSON: KAHDEKSAN VINKKIÄ YRITYKSILLE DIGITAALISESSA MUUTOKSESSA MENESTYMISEEN

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Vuoteen 2020 mennessä mobiiliteknologiaa käytetään joka puolella maailmaa. 90 prosenttia maailman väestöstä on mobiililaajakaistan ulottuvissa ja 70 prosenttia ihmisistä käyttää älypuhelimia. Yksikään yritys ei pääse pakoon digitaalisuuden aiheuttamilta muutospaineilta. 

Yhtä patenttiratkaisua, joka sopisi kaikille muutospaineiden alla toimiville yrityksille, ei ole olemassa. Ericssonin Organizing for change -raportista löytyy vinkkejä jokaiselle digitaalisessa muutoksessa luovivalle.

Raporttiin haastateltujen yritysjohtajien kommenteista käy ilmi, että digitalisaatio on nyt jokaisen hallituksen pöydällä. Yhtä selvää on, että yritysten johdossa ollaan epätietoisia siitä, miten digitalisaation aiheuttamiin muutoksiin tulisi valmistautua.

Ohessa varoitusmerkit, joiden avulla voi tunnistaa, kuuluuko oma organisaatio riskiryhmään, jonka tulisi lähteä tavoittelemaan muutosta pikaisesti:

 

 • Tuotteet ovat haluttuja, mutta kuluttajien mielestä liian kalliita. Digitaalisemmin toimivat kilpailijat ovat onnistuneet alentamaan kustannuksia.

 • Asiakkaittesi luottamus ja asiakastyytyväisyys ovat mennyttä. Tarvitaan perusteellista uudelleenajattelua.

 • Liiketoimintamalli on suljettu ja perustuu kiinteisiin kustannuksiin. Tämä ei toimi skaalautuvien ja joustavien verkostojen maailmassa.

 • Organisaation ulkopuolella on paljon kriittistä osaamista. Se menee hukkaan, sillä suurin osa innovaatioista tehdään nykyään organisaatioiden rajapinnassa.

 • Yrityksestä puuttuu osaamista, jonka avulla voidaan reagoida asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Tällaista osaamista on esimerkiksi datan analysointi.

 

Menestyvät yritykset puolestaan ovat onnistuneet muuttamaan ajattelutapaansa. Ohessa kahdeksan asiaa, jotka leimaavat digiajan menestyjiä:

 1. Innovointi on jatkuvaa. Kiinteistä kuluista ja tarjoomasta pysyvästi irti päässeet yritykset voivat suunnata kaikki resurssinsa asiakkaiden palvelemiseen ja tuotteiden kehittämiseen.

 2. Yritys on ymmärtänyt, ettei pysyvää kilpailuetua enää ole. Yrityksen perinteiset vahvuudet eivät ole tae tulevasta onnistumisesta. Nopeasti muuttuvat tiimit ja jatkuva tietojenvaihto johtavat todennäköisimmin onnistumiseen.   

 3. Innovoinnilla on tarkoitus. Steve Jobsin aikana Applen olemassaolon tarkoitus oli asiakkaan ilahduttaminen. Asiakkaan näkökulman asettaminen ykköseksi on ensiaskel matkalla kohti onnistunutta digitaalista muutosta.

 4. Arvo luodaan alustalla. Nykyisin arvo luodaan yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa verkostossa. Toimiva tekninen alusta on kriittinen onnistumisen edellytys.

 5. Päätöksenteko on jatkuvaa ja verkostoitunutta. Eloon jäävät ne tuotteet ja palvelut, joita kehitetään lennossa ja parannetaan välittömästi palautteen perusteella.

 6. Testaaminen jatkuu koko ajan. Menestyminen on todennäköisempää yrityksissä, jotka ovat onnistuneet kehittämään jatkuvaa oppimista ja nopeatempoista testaamista suosivan kulttuurin.

 7. Digitaalisuus edellyttää uusia osaamisalueita. Yritys menestyy, jos se osaa hyödyntää tuotteen tai palvelun kehitysprosessissa asiakkaita, toistensa kanssa keskustelevia laitteita, avointa dataa ja alustoja.

 8. Omat edellytykset pitää ottaa huomioon muutoksessa. Itsearviointi on olennaista menestymisessä. On kysyttävä itseltään kuinka suuri on riski, että uusi innovatiivinen toimija muuttaa markkinat ja mitkä ovat oman organisaation mahdollisuudet muuttua nopeasti.

 

Linkki raporttiin: http://www.ericsson.com/industry-transformation/wp-content/uploads/sites/7/2015/09/organizing-for-change.pdf.      

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs