Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » EMC TALOTEKNIIKAN KEHITYS LÄHES SUUNNITELMIEN MUKAINEN

EMC Talotekniikka

EMC TALOTEKNIIKAN KEHITYS LÄHES SUUNNITELMIEN MUKAINEN

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2012 klo 11:14
Julkaisija: EMC Talotekniikka

Kun EMC Talotekniikan toiminta muutettiin liiketoimintalähtöiseksi 2011 vuoden alusta lähtien, oli tavoitteena kasvattaa jokaista neljää liiketoimintayksikköä noin 10-20 prosenttia vuodessa. Konsernin liikevaihto kasvoi noin 40 prosenttia vuonna 2011 verrattuna vuoteen 2010 ja sama kasvu on jatkunut vuoden 2012 alkupuoliskolla.

EMC Talotekniikan liikevaihto 1-6 2012 oli noin 49 miljoonaa euroa ja käyttökate 1,4 miljoonaa euroa vuonna 2011 1-6 vastava liikevaihto oli noin 28 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,6 M€. Vuoden 2011 liikevaihto (pro forma) oli 72 M€ ja vastaava käyttökate 2,1 M€.

– Kaikkien liiketoimintojen liikevaihdon kehitys tulee vuonna 2012 olemaan lähes tavoitteiden mukainen ja kokonaisuutena kasvutavoite tulee jopa ylittymään huomattavasti. Saadusta tilauskannasta merkittävä osa antaa myös vuodelle 2013 hyvän pohjan liikevaihdon kasvattamiseksi edelleen, kertoo EMC Talotekniikan toimitusjohta  Kimmo Liukkonen.

Yrityksessä uskotaan, että energiatehokkuusinvestoinneille, asuntojen linjasaneerauksille sekä muille taloteknisille palveluille tulee jatkossakin olemaan varmasti hyvä kysyntä ja ne jatkavat kasvuaan lisääntyneestä epävarmuudesta huolimatta.  

Tilauskanta liiketoiminta-alueittain
Ensimmäisen puolivuotisjakson tilauskanta pysyi hyvällä tasolla. Tilanne 8/2012 on 50 miljoonaa euroa. Vertailuksi tälle 8/2011 tilauskanta oli 40 miljoonaa euroa.

– Huolimatta viime aikoina lisääntyneestä epävarmuudesta uskomme, että EMC Talotekniikan kehitys etenee suunnitellulla tasolla, toteaa Kimmo Liukkonen.

Talotekniikka:
Tilauskantaa ovat lisänneet erityisesti strategian mukaiset LVIS kokonaistalotekniikka- ja erikoishankkeet yli 25 miljoonan euron edestä kohteina mm:
- Lohjan Yrittäjätalo, Lohja, LVISA
- Luhdan pääkonttori, Lahti, LVISA
- IKH Konala, Helsinki, LVISA
- Eduskuntatalon sähköurakat, Helsinki, S
- Länsimetron Lauttasaaren asema, Helsinki, LVI
- Kehäradan Aviapolis, Vantaa, LV
- UPM pääkonttori, Helsinki, Sähkö
- Hotelli Seurahuoneen Saneeraus, Lahti, LVS
- AA Sakatti Mining Oy:n toimistorakennus, Sodankylä, LVISA

Linjasaneeraus:
EMC Emator OY:n uusia linjasaneerauskohteita saatiin alkuvuodesta noin 13 M€ lla, jakaantuen Helsinki–Jyväskylä–Tampere-alueelle. Huomattavaa tässä on, että tuotannossa KVR-tyyppisen linjasaneerauksen osuus on merkittävästi kasvussa.  Linjasaneerauksen liikevaihto tulee kasvamaan lähes  50 %.  2013 tilauskantaa on saatu hyvin verrattuna aiempiin vuosiin, joten myös tulevat näkymät vaikuttavat varsin vahvoilta.

Tekniset palvelut:
Palvelusopimuksiin ja pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin perustuva palveluliiketoiminta etenee suunnitelmien mukaisesti ja on kasvanut voimakkaasti etenkin pääkaupunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla ja Oulussa. Palvelutarjontaa on kasvatettu erityisesti teleteknisten järjestelmien sekä kylmätekniikan asennus- ja kunnossapitotöissä. EMC Talotekniikka on valittu valtakunnalliseksi partneriksi GeoWatti Oy:n edustamien Viessmann-maalämpöpumppujen huollossa ja kunnossapidossa. Palveluliiketoiminnan kasvu tulee olemaan noin 15% edellisvuoteen verrattuna.

Energia ja asiantuntijapalvelut:
Arealtec Oy:n  automaatiojärjestelmien osalta uusia olemme saaneet merkittäviä hankkeita mm:
- House of Travel and Transportationin (HoTT) lentoasema-alueella Vantaalla
- Koy OPK Vallila A talon saneeraus Helsingissä
- Eduskunta C - rakennus saneeraus, Helsingissä
- Oy Hedengren AB pääkonttori Helsingissä
- Stora Enso Oyj pääkonttori Helsingissä
- Alma Median pääkonttori Helsingissä
- Open Innovation House Maarinranta Espoossa
- Suomen DB Schenker Ilvesvuoren logistiikkakeskus Nurmijärvellä

Energia ja asiantuntijapalveluiden kehittyminen etenee suunnitelmien mukaisesti ja tarjoaa hyvät työkalut asiakkaiden energiatehokkuuden tehostamiseksi.
 

 Lisätietoja: Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, EMC Talotekniikka Oy, puh. 050 911 2448, www.emctalotekniikka.fi

Liitetiedostot

EMC Talotekniikka Oy on monipuolisia talotekniikan palveluja tuottava valtakunnallinen konserni. Se muodostui vuonna 2007, kun merkittäviä alueellisia yhtiöitä liitettiin yhteen. Niistä vanhimmat on perustettu 1925.
Yrityksen liikevaihto vuonna 2011 oli 72 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 500. Osaaminen muodostuu neljästä liiketoimintayksiköstä, jotka ovat talotekniikka, linjasaneeraus ja korjausrakentaminen, tekniset palvelut sekä asiantuntijapalvelut ja tuotteet. Konserniyhtiöiden palkittuja innovaatioita vuonna 2009 olivat esivalmisteratkaisut Tee Parannus -ohjelmassa sekä Vuoden putkiremonttikisan voitto. www.emctalotekniikka.fi


EMCn talotekniikka-liiketoiminta tarjoaa luotettavan ja vastuullisen yhteistyökumppanin, kun halutaan parantaa kiinteistön energiankulutuksen hallintaa tai muuten rakentaa ja kehittää toimintaympäristön laatua ja tehokkuutta. Talotekniikan KVR-projektit, LV-, IV- ja sähköprojektit, turva- ja telejärjestelmät sekä liike- ja toimistotilojen ja teollisuuskiinteistöjen talotekninen korjausrakentaminen toteutetaan tehokkaasti ja laadukkaasti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs