Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » EMC TALOTEKNIIKALLA POSITIIVINEN VUOSI 2011

EMC Talotekniikka

EMC TALOTEKNIIKALLA POSITIIVINEN VUOSI 2011

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2012 klo 12:54
Julkaisija: EMC Talotekniikka

EMC Talotekniikan liikevaihto kasvoi 40 prosenttia vuonna 2011 nousten 72 miljoonaan euroon (pro forma). Käyttökate (EBITDA) oli 2,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto ennen veroja 1,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2010 vastaavat luvut olivat liikevaihto 50 miljoonaa euroa, käyttökate -1,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto ennen veroja -2,1 miljoonaa euroa. Vuoden 2012 vaihteessa EMC-talotekniikkalaisia oli yli 500 ja toimintaa oli 11 paikkakunnalla pohjoisesta etelään.

– Kun toimintamme muutettiin vuoden 2011 alusta liiketoimintalähtöiseksi, tavoitteena oli kasvattaa jokaista neljää liiketoimintayksikköä noin 10–20 prosenttia vuodessa. Valittu suunta näyttää oikealta ja jokaisen liiketoiminta-alueen kasvu on vastannut tavoitteita, toteaa EMC Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen tyytyväisenä.

Liikevaihdon kasvusta 34 prosenttia tapahtui orgaanisesti painottuen talotekniikka- ja tekniset palvelut -liiketoimintojen kasvuun. Yrityskauppojen osalta konserni panosti seuraaviin osaamisalueisiin: Asiantuntijapalveluihin keskittynyt TalPro Oy, sähköhuoltoja tekevä City Sähkö Oy sekä rakennusautomaatioon keskittyvä Arealtec Oy.

Konserni onnistui tavoitteiden mukaisesti kasvattamaan volyymia talotekniikkahankkeista, joissa on kokonaisvastuu koko talotekniikasta. Linjasaneerausliiketoiminnan vahva osaaminen ja hyvä asiakaspalvelu saivat myös tunnustusta Isännöintiliiton teettämän Putkibarometri-kyselyn selvällä ykkössijalla.

Konsernin tilauskanta oli vuoden vaihteessa yli 50 miljoonaa euroa, mikä antaa hyvän pohjan vuoden 2012 toiminnalle.

– Konsernin vahvan tilauskannan, tehokkaamman toimintamallin sekä kasvavan asiantuntija- ja palveluliiketoiminnan johdosta näemme mahdolliseksi jatkaa tavoitteena olevaa 10 prosentin vuotuista kasvua sekä kasvattaa kannattavuutta vuonna 2012, Kimmo Liukkonen kertoo.

 

Lisätiedot:

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, EMC Talotekniikka Oy, puh. 050 911 2448,

kimmo.liukkonen@emctalotekniikka.fi

 

Timo Kostiainen, talousjohtaja, EMC Talotekniikka Oy, puh. 0400 426 843,

timo.kostiainen@emctalotekniikka.fi

www.emctalotekniikka.fi

 

”YHTEISTYÖLLÄ PAREMPAA TALOTEKNIIKKAA”

EMC Talotekniikka on monipuolisia talotekniikan palveluja tuottava konserni, joka on muodostunut liittämällä yhteen merkittäviä alueellisia yhtiöitä. Vanhimmat yhtiöistä on perustettu jo vuonna 1925. Konserni palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti etelästä pohjoiseen. Liikevaihto vuonna 2011 oli yli 70 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 500. Osaaminen muodostuu neljästä valtakunnallisesta liiketoimintayksiköstä, jotka ovat talotekniikka, linjasaneeraus ja korjausrakentaminen, tekniset palvelut sekä asiantuntijapalvelut ja tuotteet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs