Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Elisan elokuun myydyimmät puhelimet: Hintakahleet hellittivät käyttöjärjestelmän valinnassa

Elisa Oyj

Elisan elokuun myydyimmät puhelimet: Hintakahleet hellittivät käyttöjärjestelmän valinnassa

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2013 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Matkapuhelimen merkki ja käyttöjärjestelmä jakavat vahvasti mielipiteitä. Merkkiuskolliset käyttäjät voivat seurata mieltymyksiään nyt entistä paremmin Android- ja Windows Phone-käyttöjärjestelmiin perustuvien puhelinten valikoiman ja hintahaitarin lähennyttyä toisiaan. Isoissa ja keskisuurissa yrityksissä puhelimen valintaa määrittää vielä matkapuhelinpolitiikka, kun taas yrittäjillä on samat vapaudet kuin kuluttajilla valita puhelimensa oman maun mukaan. Yrittäjät ovat myös datan suurkuluttajia, ja kesäkuukausina tämän käyttäjäryhmän kuukausittainen datakäyttö ylittikin reippaasti gigatavun rajan.

Nokian Lumia-mallisto on laajentunut viime kuukausina vastaaviin hintaluokkiin, joissa Android-käyttöjärjestelmän puhelimia on nähty jo pidempään. Tällä hetkellä sekä Windows Phone- että Android-puhelimen saa alle 150 eurolla.

- Eri käyttöjärjestelmillä ja puhelinmerkeillä on omat vahvat kannattajakuntansa. Windows Phone- ja Android-puhelinten yhdenmukaistunut hintaluokittelu mahdollistaa nyt puhtaasti omiin mieltymyksiin perustuvan valinnan ilman, että hinta olisi enää este suosikkimerkin valitsemiselle, toteaa Henri Korpi Elisalta.

Windows Phone-käyttöjärjestelmän puhelimissa hintahaitari laajeni myös kalliimmasta päästä uuden Nokia Lumia 925:n myötä. Vaativaan makuun sopivan uutuuspuhelimen ennakkomyynti alkoi Elisalla vilkkaana elokuun puolessa välissä. Ennakkomyynnin toimitusten ja kahden myyntipäivän perusteella Lumia 925 ehti nousta elokuussa henkilöasiakkaiden listalla sijalle 14 ja yritysasiakkaiden listalla sijalle 10.

4G-puhelinten hyödyntäminen työssä näkyy datakäytön kasvuna – giga ylittyi yrittäjillä

4G-puhelinten hyödyntäminen työssä näkyy datakäytön kasvuna erityisesti yrittäjäsegmentissä. 4G-puhelimet ovat yleistyneet nopeimmin tässä ryhmässä, joilla on vapaus tehostaa työtään markkinoiden nopeimmilla puhelimilla. Kesäkuukausina tämän käyttäjäryhmän kuukausittainen datakäyttö ylittikin reippaasti gigatavun rajan.

- Erityisesti pienyrittäjät ovat datan suurkäyttäjiä johtuen työn liikkuvuudesta ja uusimmista  laitteista. Järjestelmiä päivitetään yhtä lailla rakennustyömailta kuin myyntiedustajan puhelimesta, kertoo Jorma Niemelä Elisalta.

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille elokuussa 2013:
1. Nokia Lumia 520
2. Nokia 301
3. Samsung Galaxy S4
4. Apple iPhone 5
5. Samsung Galaxy S III
6. Samsung Galaxy Xcover II
7. Samsung Galaxy Trend
8. Samsung Galaxy S III Mini
9. Nokia Lumia 820
10. Nokia Lumia 620
11. Nokia Lumia 920
12. Nokia Lumia 720
13. Samsung Galaxy S II Plus
14. Nokia Lumia 925
15. Apple iPhone 4S

Elisan myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille elokuussa 2013:
1. Nokia Lumia 820
2. Nokia 301
3. Nokia Lumia 920
4. Nokia Lumia 620
5. Apple iPhone 5
6. Samsung Galaxy S II Plus
7. Nokia Lumia 720
8. Nokia Lumia 520
10. Nokia Lumia 925
11. Samsung Galaxy Xcover 2
12. Samsung Galaxy S 4
13. Apple iPhone 4S
14. Nokia 300
15. Samsung Xcover 271

Lisätiedot:
Henri Korpi, liittymäliiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0416, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Jorma Niemelä, johtaja, Yritysasiakkaat, Connectivity-liiketoiminta, p. 050 61029, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs