Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Elintarvike- ja pakkausala saa uudet kansainväliset messut Tampereelle

Tampereen Messut

Elintarvike- ja pakkausala saa uudet kansainväliset messut Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2013 klo 13:45
Julkaisija: Tampereen Messut

NORDICFOOD JA NORDICPACK PIDETÄÄN LOKAKUUSSA 2014

Kansainvälinen elintarvikealan ammattimessutapahtuma NordicFood 2014 ja uusi pakkausalan ammattimessutapahtuma NordicPack 2014 järjestetään 8.–10.10.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut muodostavat yhden Pohjoismaiden merkittävimmistä alan tapahtumista. Ajankohtaisena teemana messuilla puhuttaa EU:n uusi elintarviketietoasetus, joka muuttaa ensi vuonna lähes kaikkien elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä. Alan kotimainen ykköstapahtuma tuo Tampereelle myös Leipomoalan PM-kilpailut, joihin osallistuvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja Tanska.

– Aiemmin Elintarviketeollisuus-nimellä tunnettu tapahtuma laajenee kattamaan koko elintarvikealan tarjonnan. Tavoitteenamme on lisätä kansainvälisyyttä kaikissa ammattimessuissamme, joten sisällön laajentuessa oli luontevaa muuttaa messujen nimi muotoon NordicFood. Kokonaisuuden monipuolisuutta lisää myös samaan aikaan toteutettava uusi kansainvälinen pakkausalan messutapahtuma NordicPack. Näiden kahden alan välillä on tiukka symbioosi, joten on olennaista ja tärkeää saada sekä elintarvike- että pakkausalan ammattilaiset kehittämään tuotteita yhdessä. Elintarviketeollisuudessa pakkausten houkuttelevuus ja toiminnallisuus ovat tärkeitä ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä. Pakkausteollisuuden volyymista yli puolet taasen kohdistuu elintarvikealalle. NordicFood ja NordicPack tukevat toisiaan täydellisesti ja synergiahyödyt ovat mittavat, joten tapahtumien samanaikaisuus on kaikkien alan toimijoiden kannalta erittäin hyödyllistä. Uudistusten myötä tavoittelemme tapahtumaan 20 prosentin kasvua verrattuna Elintarviketeollisuus-messuihin, jotka on toteutettu Tampereella kolme kertaa, kertoo ammattimessujen tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

– NordicFood ja NordicPack muodostavat erinomaisen tapahtumakokonaisuuden elintarvike- ja pakkausalan toimijoille. Tampereen sijainti on alan kannalta keskeinen ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen uudistetut tilat tarjoavat hyvät puitteet tapahtumalle. Messujen kantavina teemoina ovat pohjoismainen ruokateollisuus, elintarviketurvallisuus, jäljitettävyys, pakkausmerkinnät ja ruuan hinta. Elintarvikeketjua tarkastellaan alkutuotannosta loppukäyttäjään ja aina kierrätykseen saakka. On todella hyvä, että esillä on koko ruokaketjun toiminta, ei ainoastaan teollisuuden omat prosessit. Tämä on kilpailukyvyn kehittämisen kannalta oikea lähestymistapa. Tampereen tapahtuma on ainoa Suomessa ensi vuonna pidettävä alan messutapahtuma, joten siellä kannattaa olla näytteilleasettajana. Uusi kokonaisuus vastaa entistä paremmin myös kävijöiden odotuksiin. Messut tarjoavat hyvän mahdollisuuden verkostoitua sekä tutustua uusiin teknologisiin ratkaisuihin ja laitteisiin, toteaa toimitusjohtaja Heikki Juutinen Elintarviketeollisuusliitto ry:stä.

Elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen tulee olla yhdenmukaisia EU:ssa joulukuussa 2014

EU:n uusi elintarviketietoasetus muuttaa joulukuuhun 2014 mennessä elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä. Muutoksen myötä pakkauksia koskeva lainsäädäntö yhdenmukaistuu EU:ssa.

– Pakkausmerkintäuudistus ja EU:n elintarviketietoasetus tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikkien elintarvikkeiden pakkaukset uudistuvat, toivottavasti kuluttajaa palvelevalla tavalla. Uudistuksia on jouduttu tekemään, vaikka kaikista tulkinnoista ei ole varmuutta. Se, että kaikki pakkaukset uudistuvat lyhyellä aikavälillä, tietää ympäripyöreitä päiviä niin elintarvike- kuin pakkausalallekin. Teema on todella ajankohtainen ja sitä käsitellään messuilla laajasti. Alan toimijoilla on hyvä mahdollisuus järjestää messuilla seminaareja ja tietoiskuja myös muista ajankohtaisista aiheista. ETL on aloittanut oman seminaariohjelman suunnittelun. Ainakin työturvallisuus on yksi mahdollisista aiheista, toimitusjohtaja Heikki Juutinen kertoo.

Messuilla kilpaillaan Leipomoalan Pohjoismaiden mestaruudesta

Suomen Leipuriliitto ry yhteistyökumppaneineen järjestää messuilla Leipomoalan PM-kilpailut, joihin osallistuvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja Tanska. Kaksipäiväiseen kilpailuun kukin maa osallistuu kolmihenkisellä joukkueella, jonka jäsenet valmistavat ruokaleipiä, kahvileipiä ja leipätaitotyön. Suomi puolustaa kilpailussa mestaruutta, joka voitettiin Kööpenhaminassa toukokuussa 2013. Leipomoalan PM-kilpailut on tätä ennen järjestetty neljä kertaa; Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

NordicFood (ent. Elintarviketeollisuus) on yksi Pohjoismaiden johtavista elintarvikealan ammattimessutapahtumista. Messut laajenevat kattamaan elintarvikealan koko kaaren alkutuotannosta loppukäyttäjään ja kierrätykseen. NordicPack esittelee pakkausteollisuuden koko kaaren valmistajista jakelijoihin ja uusiokäyttöön. Tuoteryhmiä ovat muun muassa etiketöinti, flexopainatus, jäljitettävyys, kierrätys, kuljetus, ohjelmistot, pakkaukset, palvelut ja RFID. Messut kokoavat yhteen elintarvike- ja pakkausalan toimijat, yritykset, päättäjät ja tekijät. Tampereen Messut Oy järjestää tapahtumat yhteistyössä Lihakeskusliitto ry:n, Elintarviketeollisuusliitto ry:n ja Suomen Leipuriliitto ry:n kanssa.

Lisätiedot: www.nordicfoodexpo.fi, www.nordicpackexpo.fi
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, Facebook: www.facebook.com/tampereenmessut
NordicFood: Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445, mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
NordicPack: Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923, raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs