Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » EEMontti-kilpailu käynnistyy 15.09.2011

Green Net Finland ry

EEMontti-kilpailu käynnistyy 15.09.2011

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2011 klo 08:00
Julkaisija: Green Net Finland ry

EEMontti – Lämmityskulut puoleen – on energiaremonttien tarjoajille suunnattu kilpailu, jossa etsitään innovatiivisia ratkaisuja pientalojen energiatehokkuuden parantamiseksi kohtuukustannuksin. Green Net Finland ry:n järjestämän kilpailun päärahoittajana toimii Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Nimi EEMontti tulee sanasta EnergiarEMontti.

EEMontti-kilpailu on avoin kaikille suomalaisille energiaremontteja tarjoaville yrityksille. Kilpailu on osa kehityshanketta, jonka tavoitteena on kerätä hyviä teknisiä esimerkkiratkaisuja pientalojen energiaremontteihin. Aihe on yhteiskunnallisesti merkittävä, sillä pelkästään asuintalojen lämmittämiseen uppoaa lähes viidennes kaikesta energian loppukäytöstä Suomessa.

Kilpailun päätavoitteena on puolittaa neljän kohdekiinteistön lämmitysjärjestelmän ostoenergian kulutus, johon luetaan mukaan tilojen, ilmanvaihdon ja lämpimän käyttöveden lämmityksen vaatima energia. Eri aikakausina rakennetut kohdekiinteistöt edustavat kaikkiaan noin 500 000 suomalaista pientaloa, joissa ei ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Juuri tämäntyyppisiä taloja on pidetty vaikeasti remontoitavina.

Asiantuntijaraati valitsee jätettyjen tarjousten joukosta kullekin talolle voittajaratkaisun, joka toteutetaan tammikuun alussa 2012. Aikaa toteutukselle annetaan enintään kolme viikkoa. Metropolia Ammattikorkeakoulu dokumentoi toteutuksen ja suorittaa sen jälkeen kaikissa kohteissa 6 kk:n pituisen seurantajakson, jonka aikana mitataan muutoksia kulutustiedoissa ja sisäilmasto-olosuhteissa. Lopuksi asiantuntijaraati antaa lausuntonsa saavutetuista tuloksista.
Parhaimmillaan kilpailun tavoitteiden toteutuminen merkitsee omakotiasujille entistä kokonaisvaltaisempien ja kohtuuhintaisten palvelujen saatavuutta yhdeltä luukulta. Palveluntarjoajille esimerkkiremonttien ratkaisumallit muodostavat testiaineiston, johon omia ratkaisuja on mahdollista peilata parhaiden tulosten aikaansaamiseksi.

- Korjausrakentamista ei saada millään vauhdittumaan ilman hyviä esimerkkejä ja kokeiluja. On välttämätöntä löytää nopeita, helppoja ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Kokeilemme, lähtisikö kehitys liikkeelle pientalorintamalta, toteaa Sitran Energiaohjelman johtaja Jukka Noponen.

Lisätietoja
Energia-asiantuntija Suvi Häkämies, Green Net Finland ry, puh. 050 331 1495, suvi.hakamies@greennetfinland.fi
Johtava asiantuntija Jarek Kurnitski, Sitran Energiaohjelma, puh. 040 5741 870, jarek.kurnitski@sitra.fi

 www.eemontti.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs