Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Econetin, Management Eventsin, Picnicin ja Vermanin johto Uudenmaan aluevoittajiksi - Ernst & Youngin kasvuyrittäjäkilpailun finaaliin neljän yrityksen edustajat Uudeltamaalta

Ernst & Young

Econetin, Management Eventsin, Picnicin ja Vermanin johto Uudenmaan aluevoittajiksi - Ernst & Youngin kasvuyrittäjäkilpailun finaaliin neljän yrityksen edustajat Uudeltamaalta

Julkaistu: 19.10.2010 klo 18:30
Julkaisija: Ernst & Young

Vedenkäsittelyalalla toimivan Econet Oy:n toimitusjohtaja Matti Leppäniemi, kutsuvierastilaisuuksiin ja konferensseihin erikoistuneen Management Events Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Muurainen, kahvila- ja elintarvikealalla toimivan Picnic Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Mikael Swanljung ja sekä lääkealalla toimivan Oy Verman Ab:n toimitusjohtaja Janne Vertanen ja hallituksen puheenjohtaja Seppo Vertanen on valittu vuoden 2010 Uudenmaan parhaiksi kasvuyrittäjiksi. Kaikki aluevoittajat jatkavat kilpailun finaaliin.

Ernst & Youngin vuonna 1986 perustama Entrepreneur of the Year on maantieteellisesti laajin ja kansainvälisesti tunnetuin kasvuyrityskilpailu. Suomessa kilpailu järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, ja kisa huipentuu marraskuussa vuoden 2010 kasvuyrittäjän valintaan.

”Kun yleinen taloustilanne on näin haasteellinen, on ollut hienoa nähdä kilpailussa ehdokkaita, jotka ovat selvinneet laman yli. Ehdokasjoukosta löytyy tänä vuonna hienoja tarinoita, vankkaa yrittämistä, sitkeyttä, innovaatioita ja onnistumisia”, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto tämän vuoden kilpailusta.

Haasteita pelkäämätön tienraivaaja
Econet Oy -konserni on kansainvälisesti toimiva vedenkäsittelyalan osaaja, joka tarjoaa vesihuolto- ja jätevesialan suunnittelupalveluita, laitoshankkeiden kokonaistoimituksia sekä vedenkäsittelylaitteita ja niiden huoltoa. Matti Leppäniemi perusti Econetin vuonna 2001 management buy-outina Skanskan järjestellessä toimintojaan uudelleen.

Econetin strategisena tavoitteena on olla alansa johtava toimija valitulla markkina-alueella ja valituissa teknologioissa. Kansainvälistyminen on ollut osa strategiaa alusta lähtien. Tällä hetkellä toimintaa on Suomen lisäksi Venäjällä, Kiinassa ja Vietnamissa.

Leppäniemellä on ollut vahva halu näyttää, että vedenkäsittelybisneksessä on mahdollisuuksia. Itsensä hän kokee löytöretkeilijäksi. Hän korostaa sikeyden ja peräänantamattomuuden merkitystä.

”Matti Leppäniemi on itse löytänyt markkinat yrityksensä liiketoiminnalle. Hänellä on näkemyksiä, tahtotilaa ja kyky luoda uutta. Econet on kasvanut reippaasti ja on mukana yhteiskunnallisesti ja globaalisti tärkeässä, ympäristön ja elämisen laatua parantavassa liiketoiminnassa”, toteaa kilpailun johtaja Mikko Rytilahti Ernst & Youngilta.

Econetin henkilöstöjohtamista leimaa asiantuntijoiden motivointi ja vastuunjako. Perinteistä insinöörityötä arvostetaan, mutta tehtäviä halutaan jakaa niin, että ihmiset pääsevät halutessaan myös hyödyntämään muita vahvuuksiaan ja oppimaan uutta.

Yrittäjähenkinen nuoresta saakka
Olli Muuraisen yrittäjyys alkoi harrastuksesta. Hän järjesti opiskeluaikoinaan seminaareja ja opiskelijajuhlia. Kokemus tapahtumien järjestämisestä loi pohjan messuihin ja ammattitapahtumiin keskittyvän yrityksen perustamiselle Muuraisen ollessa 23-vuotias.

Muuraiselle itselleen oli ollut jo pienestä pojasta asti selvää, että hänestä tulee yrittäjä. Yrittäjyydessä häntä kiinnostavat sen tuomat suuret haasteet ja mahdollisuudet, mutta myös itsensä toteuttaminen. Muurainen on sielultaan kasvuyrittäjä, joka arvostaa kehittävää ja eteenpäin menevää yrityskulttuuria.

Managemet Eventsin tavoitteena on ollut erottautua kilpailijoista voimakkaalla segmentointistrategialla. Muurainen kulki yrittäjänä vastavirtaan: kun muut uskoivat suuren olevan kaunista, hän järjesti tapahtumia fokusoiduille kohderyhmille.

Nykyisin Management Events järjestää vuosittain yli 160 tapahtumaa, joista 70 prosenttia ulkomailla. Yritys toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa, Itävallassa ja Saksassa.

”Olli Muuraisen ja Management Eventsin tarina on loistava ja todistaa vääräksi sen ennakkoluulon, että tällaista tapahtumaliiketoimintaa olisi mahdoton viedä ulkomaille. Yrittäjänä Muurainen menee vaikka läpi harmaan kiven, todellinen yrittäjäsielu”, toteaa Rytilahti.

Vahva kahvilabrändi syntyi melkein yhtä nopeasti kuin kupponen kahvia
Picnic-yhtiöiden juuret ulottuvat 1980-luvun lopulle, jolloin Fazerin palveluksessa työskennellyt Mikael Swanljung osti management buy-outina osan, eli vajaat kymmenen kahvilaa, Fazerin kahvilaliiketoiminnasta. Merkittävin askel yrityksen liiketoiminnassa tapahtui vuonna 1993, kun Swanljung perusti Europicnic Oy.n ja toiminta laajeni elintarvikkeiden maahantuontiin ja tukkukauppaan.

Picnic-konsernin tavoitteena on seuraavan 3-5 vuoden aikana kaksinkertaistaa Picnic-kahviloiden lukumäärä ja saavuttaa kolmen vuoden tähtäimellä noin 40 prosentin kasvu liikevaihdossa.

Toiminnan menestystekijänä on tuotteiden korkea laatu, terveellisyys ja tuoreus. Myös take away -myynnin aloittamisessa ketju on ollut Suomessa kilpailijoitaan edellä.

”Mikael Swanljungille yrittämisessä tärkeintä on visio ja halu saavuttaatuloksia. Hän onkin saanut paljon aikaan: yritykselle on nopeasti pystytty rakentamaan erittäin vahva brändi ja yrityksen kasvutahti on ollut kova. Hienoa on myös, että yrityksellä on merkittävä rooli etenkin nuorten työllistäjänä ja se ottaa vakavasti roolinsa nuorten ensimmäisenä kokemuksena työelämässä”, toteaa Rytilahti.

Verman on löytänyt lääkkeet kasvuun
Oy Verman Ab on vuonna 1987 perustettu suomalainen lääkealan yritys, jonka tuotteet ovat käsikauppalääkkeitä, ravintolisiä, reseptilääkkeitä sekä terveydenhuollon lääkkeitä ja tarvikkeita. Keskellä kansainvälisten suuryhtiöiden luomia paineita Verman on kasvanut Suomen kahdeksanneksi suurimmaksi lääkealan reseptivapaita tuotteita myyväksi ja markkinoivaksi yritykseksi. Sen markkinajohtajatuotteita ovat Lactrase, Obsidan, Heinix ja Relatabs.

Janne ja Seppo Vertasen ideologian mukaan yhtiön tulee olla kasvuhakuinen ja kannattava, jotta sillä olisi niin potentiaalia kuin puskuriakin tulevaisuutta varten. Kasvu ja kehittäminen ovat aina motivoineet Vertasia, sillä ”yrittäjä kuulee aina kirveen kolahduksen takanaan sieltä, missä äsken seisoi”.

”Janne ja Seppo Vertasen yrittäjätarinaa leimaa kasvuhakuisuus. Yritys haluaa profiloitua pohjoismaiseksi healthcare-tavarataloksi ja kasvattaa tuoteperheitä. Tässä heitä auttavat ymmärrys markkinoista, strategiset kumppanuudet sekä pätevä ja motivoitunut henkilöstö, jota kannustetaan yhä eteenpäin”, toteaa Rytilahti.

Uudenmaan ehdokkaat olivat Päivi Itkonen (Crown CRO), Jyrki Narinen (DMP-Digital Media Partners Oy), Matti Leppäniemi (Econet Oy), Miko Nurkki (Electro Waves Oy), Tapani Spangar (Fidelix Oy), Sami Ensio (Innofactor Oy), Janne Järvinen (LM Tietopalvelut Oy), Olli Muurainen (Management Events Oy), Seppo ja Janne Vertanen (Oy Verman Ab), Mikael Swanljung (Picnic Yhtiöt Oy), Reijo Muhonen (Rakennusliike R. Muhonen Oy), Antti ja Anne Rantalainen (Rantalainen Oy IA International), Kaj Dahlström (Steripolar Oy), Kari Wermundsen (Wexon Oy) ja Andrea Holmberg (Whitelake Software Point Oy).

Maailmanlaajuinen kilpailu kasvuyrittäjille

Entrepreneur of the Year -kilpailun tavoitteena on lisätä kasvuhakuisen yrittäjyyden arvostusta sekä kannustaa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä. Suomessa on käynnissä kahdeksas kilpailukausi, jonka huipentuu marraskuussa vuoden kasvuyrittäjän valintaan. Viime vuonna tunnustuksen sai venesatama- ja laiturirakentaja Marinetekin perustaja-toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.

Entrepreneur of the Year -kilpailua käydään ensin alueellisesti ja sen jälkeen valtakunnallisella tasolla. Yrittäjien alueellinen parhaimmisto palkitaan lokakuussa neljällä paikkakunnalla: Helsingissä (Uusimaa), Oulussa (Pohjois- ja Itä-Suomi), Tampereella (Häme ja Keski-Suomi) ja Turussa (Länsi-Suomi).

Aluevoittajat pääsevät valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään 4.–5.11.2010 Helsingissä. Tuomaristo haastattelee tuolloin finalistit henkilökohtaisesti. Haastatteluissa käydään läpi muun muassa yrittäjähenkeä ja yrittäjän henkilökohtaisia ominaisuuksia sekä hänen edustamansa yrityksen strategiaa, taloudellista menestystä, yhteiskuntavastuuta, kansainvälisyyttä ja innovatiivisuutta.

Juhlagaalassa 5.11. julkistetaan kauppa-, tuotanto- ja palvelut -toimialasarjojen parhaat sekä heidän joukostaan valittu valtakunnallinen Entrepreneur of the Year -voittaja. Lisäksi jaetaan Young Entrepreneur of the Year -erikoispalkinto enintään 35-vuotiaalle kasvuyrittäjälle. Valtakunnallisen kilpailun voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä Entrepreneur of the Year -kilpailussa Monte Carlossa ensi kesänä.

Vuoden 2010 tuomaristoon kuuluvat vuorineuvos, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto (tuomariston uusi puheenjohtaja); Electrosonic Group Oy Ab:n hallituksen puheenjohtaja, President of European Family Businesses - GEEF Philip Aminoff; K. Hartwall Oy:n konsernijohtaja J.T. Bergqvist; Oras Invest Oy:n toimitusjohtaja Jari Paasikivi; Salmela-Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela; Okmetic Oyj:n toimitusjohtaja Kai Seikku; viime vuoden kilpailun voittajana tuomaristoon kutsuttu Marinetek Group Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Seppälä; Kiilto Family Oy:n toimitusjohtaja Erkki Solja; Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Liisa Välikangas ja CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Westerlund. Tuomariston sihteerinä toimii Suomen Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Youngin kasvuyritysryhmän johtaja Mikko Rytilahti.

Ernst & Young järjestää kilpailun yhdessä yrittäjyyttä tukevien yhteistyökumppaneidensa kanssa. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Eläke-Fennia, Evli ja Elisa sekä Talentum ja tutkimusyhteistyökumppanina Elinkeinoelämän keskusliitto EK. 

Lisätietoja:
Mikko Rytilahti, KHT, partneri, Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Young Oy, puhelin 040 578 6742 , sähköposti mikko.rytilahti@fi.ey.com

Hannele Lindell, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Ernst & Young Oy, puhelin 040 506 8456, sähköposti hannele.lindell@fi.ey.com

Kuvapyynnöt: Susanna Isohanni, Netprofile Finland Oy, puhelin 040 560 4849, susanna@netprofile.fi

Ernst & Young
Ernst & Young on johtava maailmanlaajuinen tilintarkastuksen, verokonsultoinnin, yritysjärjestelyiden, liikkeenjohdon konsultoinnin ja liikejuridiikan asiantuntija. Yhteiset arvot ja vahva sitoutuminen laatuun muodostavat perustan 141 000 ammattilaisemme kansainväliselle yhteistyölle. Vaikutamme henkilöstömme ja asiakkaidemme sekä meitä ympäröivän yhteiskunnan kasvuun ja kehitykseen tunnistamalla mahdollisuudet ja tukemalla tavoitteiden toteuttamisessa. Lisätietoja löydät osoitteesta www.ey.com/fi.

Entrepreneur of the Year
Ernst & Young Entrepreneur of the Year on arvostettu kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville kasvuyrittäjille. Se rohkaisee kasvuhakuiseen, vastuulliseen yrittäjyyteen ja kannustaa yrittäjiä, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Entrepreneur of the Year tukee kasvavan ja kannattavan liiketoiminnan rakentajia ja antaa heille tunnustusta yli 50 maassa alueellisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla toteutettavassa kasvuyrittäjäkilpailussa. www.eoy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs