Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Creative Business Camp inspiroi ja palkitsi yrityksiä

Turun kaupunki

Creative Business Camp inspiroi ja palkitsi yrityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 13:47
Julkaisija: Turun kaupunki

Kolmatta kertaa 19.4. järjestetty bisnestapahtuma Creative Business Camp keräsi ennätysmäärän osallistujia Logomoon. Päivän aikana kuultiin vaikuttavia keynote-puheenvuoroja, osallistuttiin ajankohtaisiin teemoihin pureutuviin miniseminaareihin ja käytännön työkaluja antaneisiin workshopeihin. Lisäksi jaettiin Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnot.

Päivänmittaisen tapahtuman aikana keskustelun ytimessä olivat suuret yhteiskunnalliset teemat, kuten tulevaisuuden logistiikka, maahanmuutto ja älykäs kaupunki. Päälavan keynote-esiintyjinä kuultiin VR:n matkustajaliiketoiminnan johtaja Maisa Romanaista, vuoden puhujana palkittua André Noël Chakeria ja maailman tuottavimman mobiilipeliyrityksen Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasta.

Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnot Puuha Groupille, NIT:lle ja Meriauralle

Vuodesta 2003 jaettua Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkintoa juhlittiin Creative Business Campissa tänä vuonna kolmessa kategoriassa. Kasvua edessä -palkinnon vei turkulainen, muun muassa muumileikkipuistovälineistään tunnettu Puuha Group Oy. Yritys on kasvanut vahvasti kotimaassa ja aloittamassa kansainvälistymisensä. Yritys valmistaa lasten leikkikenttävälineiden lisäksi liikuntavälineitä sekä puistokalusteita ulko- ja sisäkäyttöön. Yrityksen kansainväliseksi kivijalaksi valmistuu vuonna 2017 Japaniin Tokion lähelle Muumi-aiheinen teemapuisto.

Syntyjään kansanvälinen -kategorian voittajaksi valittiin kaarinalainen Oy NIT Naval Interior Team Ltd. Yritys suunnittelee ja toteuttaa erilaisia sisustuksellisia ja teknisiä tilaratkaisuja erilaisiin laivoihin. Palkintoraati huomioi erityisesti yrityksen vahvan kansainvälistymisen uusien markkinoiden löytämiseksi vuosina 2008–2010.

Rohkea uudistaja -palkinnon vei Meriaura Oy. 30-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhlistava turkulaisyritys on Jussi Mälkiän johdolla kasvanut yhden hinaajan varustamosta yritysryppääksi. Erityisesti yrityksen kehitystyö biopolttoaineiden parissa ja meriteollisuudessa ympäristöarvojen edelläkävijänä on ollut poikkeuksellista.

Lisäksi Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom palkittiin kunniamaininnalla elämäntyöstä yrittäjyyden hyväksi.

Lisätietoja palkintojen voittajista Turun Seudun Kehittämiskeskuksen sivuilla www.businessturku.fi.

Päälavalla käytiin myös pitchauskilpailu, jossa kolme parasta avoimen haun kautta valittua yrittäjää pääsi pitchaamaan eli myymään ideansa päälavalle monisatapäisen yleisön eteen.  Tuomariston ja yleisöäänien perusteella kisan voittajaksi valittiin Belightful ja Taina Tallala. Perusteluina oli mielenkiintoinen uusi tuote, sen muotoilu ja innovatiivisuus.

Lisätiedot:

Hele Kaunismäki, projektipäällikkö
hele.kaunismaki@turku.fi, +358 50 559 0374

Creative Business Campin tehtävä on tuoda esiin alueen yrityksiä, asiantuntijoita, projekteja ja innovaatioita – ja sitä kautta lisätä tietoa ja keskinäistä yhteistyötä. Tapahtuma on tarkoitettu yrittäjille, yrittäjiksi aikoville sekä julkisen ja yksityisen sektorin työntekijöille, jotka haluavat löytää uutta energiaa ja työkaluja luovempaan työhön ja bisneksen tekoon. Creative Business Campin järjestää Turun Seudun Kehittämiskeskus yhteistyössä Logomon kanssa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs