Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Crazy Town auttaa yritystä kasvun tielle

Miktech Oy

Crazy Town auttaa yritystä kasvun tielle

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2011 klo 15:52
Julkaisija: Miktech Oy

Viime syksynä käynnistynyt Kangasniemen yrittäjäyhteisö-hanke on päässyt hyvään vauhtiin. Syyskuussa perustettuun Crazy Town -yhteisöön kuuluu tällä hetkellä kuusi eri alan pienyrittäjää, ja suunnitelmissa on muun muassa olla tukemassa paikallisia yrityksiä markkinointikoulutuksen merkeissä Kangasniemen ensi kesän omakotinäyttelyä silmällä pitäen.

Crazy Town Kangasniemen tavoitteena on luoda paikkakunnan yksinyrittäjille tukiverkosto ja antaa heille apuja esimerkiksi myyntiin, markkinointiin ja koulutukseen. Yhteisö tarjoaa jäsenilleen yhteisiä toimitiloja, tapaamisia ja koulutuksia.
Yhteisö kuuluu osana valtakunnalliseen Crazy Town-yhteisöön, joka toimii muun muassa Jyväskylässä, Porissa ja Oulussa.
- Jäsenyyden kautta yritykset hyötyvät ja oppivat toistensa hyväksi havaituista käytännöistä, ideoista ja suhteista, tiivistää projektipäällikkö Erkki Karjalainen.
Kangasniemellä Crazy Town- yhteisö toteutetaan kaksivuotisena EU-rahoitteisena hankkeena, jota hallinnoi Miktech Oy. Muissa kaupungeissa toiminta on yrityspohjaista, ja se on myös kangasniemeläisten pidemmän ajan tavoite.
-Kangasniemi on Crazy Town –yhteisöstä ensimmäinen, joka toimii maaseutuyhteisössä. Se on tuonut oman leimansa toimintaan ja voi toimia myös esimerkkinä muille, vastaavaa toimintaa suunnitteleville maaseutukunnille.

Ensimmäiset neljä kuukautta on Erkki Karjalaisen mukaan ollut yhteisten toimintatapojen hakemista ja uusien ideoiden kehittelyä. Mukana olevat yrittäjät ovat olleet innostuneita ja aktiivisia. Joukkoon mahtuu muun muassa graafisen alan, metsäalan, tekniikan ja palvelu-alan yrittäjiä.
- Kokoonnumme kerran viikossa aamukahville, ja silloin puhutaan ajankohtaiset ja kiireelliset asiat. Muita tapaamisia ja koulutuksia järjestämme tarpeen mukaan. Käytössämme on myös muiden Crazy Town –yhteisöjen osaaminen, ja yritykset voivat myös veloituksetta käyttää toisen Crazy Town- kaupungin neuvottelutiloja esimerkiksi asiakastapaamisiin, Erkki Karjalainen selvittää.
Yhteisöstä voivat hyötyä muutkin kuin omat jäsenet. Esimerkkinä Karjalainen mainitsee ensi kesänä Kangasniemellä pidettävän omakotinäyttelyn.
-Yhteisömme kontaktien kautta voimme tarvittaessa järjestää omakotinäyttelyyn osallistuville yrittäjille tukea esimerkiksi palvelujen tuotteistamiseen ja markkinointiin, Karjalainen mainitsee.

Kangasniemeläinen Pynnösen marjatilayrittäjä ja keväällä elektroniikka-alan diplomi-insinööriksi valmistuva Timo Seppälä on kuulunut Crazy Town Kangasniemeen alusta pitäen ja toimii yhteisön pormestarina. Seppälällä on suunnitelmissa oman toiminimen perustaminen ja uuden yritystoiminnan käynnistäminen.
- Yrittäjäyhteisöstä saan sellaista tukea ja kontakteja, joiden hankkimiseen menisi muuta kautta huomattavasti enemmän aikaa ja rahaa. Crazy Town on varsinkin pienellä paikkakunnalla selkeästi voimavara, joka kokoaa eri alojen yrittäjät yhteen ja tarjoaa esimerkiksi sellaisia koulutusmahdollisuuksia, joita yksin olisi vaikea hankkia.
- Myös uusien yrityskontaktien on Crazy Town -verkoston kautta helpompaa, Seppälä mainitsee.

Pormestarina Seppälän tehtäviin kuuluu yhteisten tilojen hallinnointi, infrasta huolehtiminen ja uusien yhteyksien luominen.
Toisin kuin kaupunkiyhteisössä, Crazy Town Kangasniemeen voi kuulua joko täysjäsenenä tai osajäsenenä. Jäsenmaksun suuruus määräytyy jäsenyyden mukaan.
- Täysjäsenellä on täysi käyttöoikeus yhteisiin tiloihin ja palveluihin. Osajäsen maksaa sen mukaan, miten palveluita käyttää.
Seppälä uskoo Crazy Town –toiminnan vakiintuvan ja laajentuvan Kangasniemellä tulevina vuosina.
-Kokemus on jo nyt osoittanut, miten yhdessä toimimalla saadaan aikaan enemmän ja sitä kautta myös yksittäinen yritys voi päästä kasvun tielle, Seppälä korostaa.

Crazy Town Kangasniemi –hankkeen alku on ollut hyvin lupaava ja mielenkiintoinen, toteaa myös kehityspäällikkö Pekka Sillanpää Etelä-Savon ELY-keskuksesta, joka toimii hankkeen osarahoittajana.
- Kangasniemi on luomassa omaa, heille sopivaa toimintamallia, yritykset sparraavat toinen toisiaan ja vuorovaikutus on ollut avointa. Kasvu tapahtuu orgaanisesti eli tekemisen ja esimerkin kautta, kuten pitääkin, Sillanpää mainitsee.

Lisätietoja: www.crazytown.fi
projektipäällikkö Erkki Karjalainen, puh. 040 731 9827, s-posti: erkki.karjalainen@kevee.fi
kehittämispäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin, Miktech Oy, puh. 0440 361 615, s-posti: marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Miktech Oy edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden liiketoiminnan kehittämiseen. Kangasniemen mikroyritysyhteisön käynnistäminen –hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs