Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Cramon tuore konsernijohtaja Leif Gustafsson uskoo big dataan vuokrausbisneksessä

Cramo

Cramon tuore konsernijohtaja Leif Gustafsson uskoo big dataan vuokrausbisneksessä

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 10:30
Julkaisija: Cramo

Rakennuskone-, laite- ja tilavuokraamo Cramo tuulettaa käsityksiä kankeista konsernitason yrityksistä ja panostaa big dataan sekä henkilökunnan kouluttamiseen.

Leif Gustafsson on aloittanut työnsä Cramo Oyj:n toimitusjohtajana. Gustafsson siirtyy Cramon palvelukseen Stena Recycling Internationalin toimitusjohtajan paikalta. Hän on toiminut aiemmin myös YIT Ruotsin toimitusjohtajana sekä ABB:n palveluksessa.

– Cramo on muuttunut valtavasti viime vuosien aikana ja kasvanut johtavaksi ja kannattavaksi kone- ja laitevuokrausalan yhtiöksi. Erittäin toimiva strategiamme on olla kaiken vuokrauksen esikuva ja hakea kasvua useista Euroopan maista, Gustafsson kertoo.

Cramo on laajentunut 12 vuodessa kansainväliseksi yhtiöksi, joka toimii 15 maassa.  Samassa ajassa yhtiön liikevaihto on kasvanut 59 miljoonasta eurosta viime vuoden 668 miljoonaan euroon. Vahvaa kokemusta konsernitasolla toimivista yrityksistä omaava Gustafsson näkee tärkeimmäksi tehtäväkseen Cramon yhtenäisen strategian vaalimisen kaikissa Cramo-maissa.

– On erittäin haastavaa olla vahva vuokraamoalan yritys sekä paikallisesti, että globaalisti. Maailmantilanteet vaihtelevat nopeasti ja vaikuttavat rakennusalaan ja sitä kautta meidän toimintaamme. Meillä ei ole varaa olla kankea tai hitaasti liikkuva globaali yritys, kilpailu on liian kovaa jokaisessa toimintamaassamme, Gustafsson sanoo.

Vahva brändi houkuttelee ja sitouttaa

Viime vuosina Cramo on paitsi kasvanut, myös yhtenäistänyt ja harmonisoinut prosessejaan kaikissa toimintamaissaan. Gustafsson toteaa, että vuokrausalalla on käynnissä yhä suurempia muutoksia. Big datan eli suurien tietomassojen keräämisen merkitys sekä tiedon hallinta on tullut vuokrausalalle jäädäkseen.

– Emme voi enää tehdä päätöksiä perustuen vain mutu-tuntumaan, vaan taustalla on oltava myös faktaa. Käytämme big dataa yhä enemmän apuna asiakaspalvelussamme, esimerkiksi ennakoimalla kalustotarpeitamme. Tiedon avulla voimme olla entistä joustavampia ja reagoida asiakkaidemme toiveisiin nopeasti.

Cramo on ponnistellut aktiivisesti asiakaslupauksensa läpiviemiseksi. Yhtiön tavoitteena on taata asiakkaille ja työntekijöille aina mainio päivä työmaalla. Gustafsson näkee, että vahva brändi on tänä päivänä kansainvälisen yrityksen käyntikortti ja yksi tärkeimpiä kilpailuetuja markkinoilla.

– Olemme käyneet läpi yhteiset arvomme ja aloittaneet työn muuttaaksemme koko yrityskulttuuriamme. Globaalissa yrityksessä koko henkilökunnan täytyy tietää, mitä kohti ponnistellaan.

Gustafsson nimeää yhdeksi Cramon tavoitteeksi henkilökuntaan panostamisen ja myös uusien hyvin tekijöiden houkuttelun.

– Vuokrausalalla henkilökuntamme on tärkein kilpailuvalttimme. Jokainen työpaikka haluaa olla kiinnostava ja houkutella parhaat tekijät pariinsa. Me Cramolla tulemme panostamaan henkilökuntamme osaamiseen ja kouluttamiseen, Gustafsson lupaa.

 

Leif Gustafsson

Asema: Cramo Oyj:n toimitusjohtaja 4.1.2016 alkaen
Syntymävuosi: 1967, Ruotsin kansalainen
Asuu: Suomessa ja Ruotsissa
Koulutus: Rakennusinsinööri

Keskeinen työkokemus:

Toimitusjohtaja, Stena Recycling International 2012–2015; Toimitusjohtaja Stena Recycling AB, 2008 – 2012; Toimitusjohtaja, YIT Sverige AB, 2005–2008; Osastopäällikkö, YIT Sverige AB, 2003–2005; Osastopäällikkö, ABB Contracting 1999–2003.

Harrastaa: Kuntoilua sekä golfia, tennistä ja shakkia.

 

Lisätietoja:

Leif Gustafsson, toimitusjohtaja, Cramo Oyj
+46 70 677 27 77
leif.gustafsson@cramo.com

Lasse Huuhka, markkinointijohtaja, Cramo Oyj
+358 40 744 2022
lasse.huuhka@cramo.com

 

 

 

Liitetiedostot

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka vuokraa asiakkailleen myös siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoaa rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramo lupaa asiakkailleen aina mainion päivän työmaalla ja kantaa vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa noin 330 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 500. Vuoden 2015 liikevaihto oli 668 miljoonaa euroa. Cramo Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.cramo.fi   

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs