Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Cleantech Venture Day -pääomatapahtumaan osallistui 250 yritysmaailman edustajaa 14:sta eri maasta

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Cleantech Venture Day -pääomatapahtumaan osallistui 250 yritysmaailman edustajaa 14:sta eri maasta

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 10:48
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Uudet trendit esillä: ”Kuluttajat ovat jakamistalouden vetureita”

 

Lahdessa vuosittain järjestettävästä Cleantech Venture Day -sijoittajatapahtumasta on kasvanut 10 vuodessa yksi alansa suurimmista koko Euroopassa.

Tällä kertaa 30 kasvuhaluista ympäristöalan yritystä seitsemästä eri maasta esittelivät Sibeliustalossa kasvihuonepäästöjä vähentävää teknologiaa, kehittämiään palveluratkaisuja ja sovelluksia peräti 60 kansainväliselle pääomasijoittajalle.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n järjestämään tapahtumaan saapui kaikkiaan 250 ympäristöliiketoiminnasta kiinnostunutta yritysmaailman edustajaa 14:sta eri maasta.

”Taas kerran tapahtuma ylitti odotuksemme. Kansainväliset sijoittajat kiittivät erityisesti esillä olleiden yritysten monipuolisuutta ja uutuusarvoa. Olimme onnistuneet siinä paremmin kuin koskaan ennen. Lisäksi yritykset ja sijoittajat antoivat kiitosta hyvien kontaktien määrästä – se on paras palaute, minkä voimme saada”, kertoo Ladecin Nina Harjula.

Uusi yhteisyritys vauhdittamaan cleantechia

Viimeisen 10 vuoden kuluessa Cleantech Venture Dayssa 160 alan yritystä on tavannut kasvokkain 300 sijoittajaa, ja kerännyt tapahtumaan osallistumisen jälkeen 400 miljoonaa euroa rahoitusta kasvunsa tueksi.

Jatkossa tapahtuman järjestelyvastuu siirtyy Ladecilta uudelle perustettavalle yhtiölle, Nordic Innovation Accelerator Oy:lle (NIA). Yhtiön omistajia ovat Ladecin (40 prosenttia) lisäksi yrityskiihdyttämö- ja sijoitusyhtiö Green Campus Innovations Oy (GCI), jonka omistajiin kuuluu Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu.

Vuoden vaihteessa käynnistyvä yhtiö keskittyy verkostojensa avulla vauhdittamaan suomalaisen cleantech-sektorin nousua saattamalla yhteen suuryritykset, pk-sektorin ja pääomasijoittajat sekä yliopistotasoisen teknologiakehityksen ja talousosaamisen.

Verkostoitumisen edistämiseksi yhtiöllä on käytössään ainutlaatuinen työkalu, eri osapuolia yhdistävä verkkoalusta Nordic Innovation Accelerator, jossa sijoittavat pääsevät tutustumaan cleantech-yritysten profiileihin. NIA:n toimitusjohtajana aloittaa Nina Harjula, joka siirtyy tehtävään Ladecista.

Jakamistalous herätti kiinnostusta

Seminaaripuheenvuoroissa päällimmäiseksi teemaksi nousi jakamistalouden kasvava merkitys, mikä perustuu tavaroiden, palveluiden ja resurssien yhteiskäyttöön ja jakamiseen. Nimekkäimpiin esiintyjiin kuulunut yhdysvaltalainen naisyrittäjä, maailman suurimman kimppa-autoja välittävän Zipcar-yhtiön perustaja Robin Chase uskoo, että jakamistalous jatkaa nopeaa kasvuaan.

Chasen mukaan vähäpäästöisestä elämäntavasta kiinnostuneet ihmiset eri puolilla maailmaa ovat innostuneita yhteisöllisistä markkinapaikoista, joiden kautta on mahdollista vaihtaa tai vuokrata vaikkapa koteja, autoja, kimppakyytejä tai erilaisia käyttöesineitä. Tunnetuimpia jakamistalouden malleja ovat olleet esimerkiksi Über ja Airbnb.

Chase korosti, että kuluttajat toimivat tekemillään valinnoilla jakamistalouden vetureina. Yhtä lailla ylijäämäkapasiteettia voitaisiin hyödyntää nykyistä tehokkaammin pienten ja suurten yritysten sekä yritysten ja valtion organisaatioiden välillä.

Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläänä aiemmin toiminut Bruce Oreck muistutti Suomen olevan edelleen maailman kärkeä innovaatioissa ja kilpailukyvyssä, mutta tästä huolimatta tuotteiden myynti maailmalle kangertelee.

Oreck kehotti suomalaisia kiinnittämään huomiota markkinointiin, jonka keskeisiä elementtejä ovat tarinankerronta, luovuus, ja itseluottamus ja ihmissuhdetaidot. Menestyäksemme meidän tulisi tähdätä maailman parhaiksi juuri H2H eli human-to-human -taidoissa.

Cleantech Veture Dayssa kuultiin myös, miten Pariisin ja Turun kaupungeissa kehitetään määrätietoisesti palveluita ja rakenteita, jotka helpottavat asukkaita muuttamaan käyttäytymistään ekologisemmaksi.

Lisätiedot:

Nina Harjula, 050 518 0915, nina.harjula@ladec.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja 

LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Tarjoamme yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  www.ladec.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs