Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Cisco tuo tietoturvan mikrosovellustasolle 

Cisco Systems Finland Oy

Cisco tuo tietoturvan mikrosovellustasolle 

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2012 klo 13:43
Julkaisija: Cisco Systems Finland Oy

Palomuuri tunnistaa yli 1000 sovellusta ja yli 75 000 mikrosovellusta

Cisco tuo markkinoille uudentyyppisen palomuurin, joka pystyy tunnistamaan yli 1 000 erilaista sovellusta ja yli 75 000 mikrosovellusta.  Sen ansiosta tietohallinto pystyy vastaamaan etenkin sosiaalisen median tuomiin tietoturvahaasteisiin, sillä tietohallinto voi rajata entistä tarkemmin sovelluksia. Esimerkiksi Facebookin käyttö voi olla sallittua, mutta siellä ei voi pelata Farmvilleä. Uudet ominaisuudet tulevat osaksi Ciscon ASA-tuoteperhettä.

“Yritykset eivät voi enää perustaa tietoturvaansa kieltoihin ja rajata esimerkiksi kaikkea sosiaalisen median käyttöä. Yhä useammalle työntekijälle sosiaalisen median käyttö on osa työtä ja pääsy sosiaaliseen median voi olla jopa työpaikan valintaperuste. On tärkeää, että tietoturvapäätökset perustuvat kontekstualisuuteen ja rajataan pois vain ne sovellukset, jotka ovat todellinen riski tietoturvalle”, toteaa Suomen Ciscon tietoturva-asiantuntija Janne Tägtström.

Cisco ASA CX on kontekstitietoinen tietoturvaratkaisu, jossa tietoturva perustuu sovelluskohtaiseen ja lokaatiopohjaiseen suojaamiseen. Se tunnistaa yli tuhat sovellusta, muun muassa Facebookin, Google+:n, LinkedInin, Twitterin ja iTunesin ja yli 75 000 niiden mikrosovellusta. Nämä mikrosovellukset se niputtaa kategorioihin, joiden avulla tietohallinnon on helppo joko sallia tai kieltää tiettyjen mikrosovellusten käyttö.

“Facebookin kieltäminen kokonaan on tarpeetonta, sillä Facebookin mikrosovellukset voidaan jakaa esimerkiksi koulutukseen, viihteeseen ja peleihin, jolloin esimerkiksi vain pelit voidaan sulkea pois käytöstä”, Tägtström sanoo.

Ratkaisun avulla tietohallinto näkee, millaisella laitteella, millä käyttöjärjestelmällä, millaisin tietoturva-asetuksin ja mistä paikasta käyttäjä on yhteydessä yrityksen verkkoon. Ratkaisu sopii erityisesti sekä julkisen sektorin organisaatioiden että suurten yritysten tarpeisiin.

Lisäksi Cisco on tuonut markkinoille päivitetyt  Cisco TrustSec-  ja Cisco Identity Services Engine (ISE) -ratkaisut: Cisco TrustSec 2.1 ja ISE 1.1. tarjoavat organisaatioille yksinkertaisen tavan siirtyä perinteisestä tietoturva-arkkitehtuurista uuden sukupolven kontekstuaaliseen tietoturva-arkkitehtuuriin, jossa politiikkaa ohjataan Cisco Identity Service -tuotteella. Yhdessä ne tarjoavat skaalautuvan, luotettavan ja kattavan näkymän organisaation koko IT-infrastruktuuriin.

Cisco uudistaa myös ASA-tuoteperhettä tuomalla Cisco ASA 5500-X-sarjaan uuden sukupolven laitteita: ASA 5512-X, 5515-X, 5525-X, 5545-X ja 5555-X. Laitteet tulevat korvaamaan nyt saatavilla olevat ASA 5510-, ASA5520-, ASA5540- ja  ASA 5550 -mallit

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Ciscon tietoturva-asiantuntija Janne Tägtström
janne.tagtstrom (at) cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs