Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Centrialle merkittävästi TEKES-rahoitusta vuonna 2012

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrialle merkittävästi TEKES-rahoitusta vuonna 2012

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2013 klo 15:58
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tilastokeskuksen julkisen sektorin tutkimus ja kehittäminen 2012 -tilastointia varten kerättyjen tilastotietojen perusteella Centria ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) rahoitus vuonna 2012 oli 4,43 M€. Rahoitus oli edellisvuotta 3,8 % pienempi.

Vuonna 2014 voimaan tuleva ammattikorkeakoulujen uusi rahoitusmalli perustuu tuloksellisuuteen. Uudessa rahoitusmallissa ulkopuolisen TKI-rahoituksen osuus on 8 %. Centria ammattikorkeakoulu on pärjännyt valtakunnallisesti hyvin tällä indikaattorilla mitattuna. Viimeisimmät vertailut ovat vuodelta 2011, jolloin Centria ammattikorkeakoulun ulkopuolinen rahoitus suhteessa opiskelijamäärään oli peräti 80 % suurempi kuin keskimäärin ammattikorkeakouluissa.

Vuoden 2012 TKI-rahoituksesta valtaosa, 2,3 M€, tuli Euroopan Aluekehitysrahastosta. Toiseksi eniten ammattikorkeakoulu sai rahoitusta TEKESiltä, 755 386 €. Euroopan Sosiaalirahastolta saatu rahoitus oli 684 188 €. Muiden rahoituslähteiden, kuten kuntien ja yritysten yhteenlaskettu osuus oli 638 134 €. EAKR- ja ESR-rahoitukset sisältävät myös valtion vastinrahoituksen.

TKI-toiminnan volyymia koulutusaloittain tarkasteltuna tekniikan ala oli suurin. Kokonaiskustannuksista 61 % kertyi tekniikan alalta, jossa palkkakustannusten lisäksi investoitiin esimerkiksi koneisiin ja laitteisiin enemmän kuin muilla aloilla. Hyvinvoinnin ja kulttuurin alan osuus oli 24 % ja liiketalouden alan 15 %.

Ammattikorkeakoulun kampusten osalta kustannukset jakaantuivat tasaisesti Kokkolan ja Ylivieskan kampusten kesken, molempien osuus kokonaiskustannuksista oli 47 %. Pietarsaaren kampuksen osuus oli 6 %.

 

Lisätietoja:

Hallinto- ja talouspäällikkö Piia Lindell, piia.lindell@centria.fi, 044 725 0046
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs