Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Centria hankki hyvin ulkopuolista TKI-rahoitusta

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria hankki hyvin ulkopuolista TKI-rahoitusta

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 08:04
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu hankki vuonna 2015 ulkopuolista rahoitusta tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI) yhteensä 2,4 miljoonaa euroa. Eniten ulkopuolista rahoitusta TKI-toiminnalle ammattikorkeakouluista sai Mikkelin ammattikorkeakoulu viidellä miljoonalla eurolla. Centrian saama rahoitus on peräisin pääasiassa Euroopan unionin rakennerahastoista, Tekesistä ja yrityksiltä.

Ammattikorkeakoulun kokoon suhteutettuna Centrian ulkopuolisen TKI-rahoituksen määrä on Suomen kolmanneksi suurin Kajaanin ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen jälkeen. Centrian hankkima TKI-rahoitus oli opiskelijaa kohti 1029 euroa, kun valtakunnan keskiarvo oli opiskelijaa kohti 622 euroa.

- Ammattikorkeakoulun TKI-toiminnalla on suuri vaikutus alueellamme. Teemme työtä kiinteässä yhteistyössä yritysten kanssa, käytännössä tämä tarkoittaa työpaikkoja ja yhdessä yritysten kanssa kehitettyjä tuotteita, palveluita ja uutta osaamista, johtaja Jennie Elfving kertoo.

Korkeakoulujen TKI-toiminta tuottaa elinkeino- ja työelämälle sekä julkiselle sektorille tieteellistä ja soveltavaa tietoa sekä uutta osaamista. Tämän toiminnan tuloksilla on merkitystä ammattikorkeakoulujen opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatavaan perusrahoitukseen. TKI-toiminnan ulkopuolinen rahoitus kuvaa ammattikorkeakoulun TKI-toiminnan yhteistyötä erityisesti ammattikorkeakoulun toiminta-alueen elinkeino- ja työelämän kanssa. TKI-toiminta työllistää Centriassa noin 70 henkilöä. TKI-toiminnan kokonaisvolyymi Centriassa vuonna 2015 oli 4,9 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Johtaja (tki) Jennie Elfving, jennie.elfving@centria.fi, 0400 903 929

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs