Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Centria-ammattikorkeakoulu saanut Tekes-rahaa lähes viisi miljoonaa euroa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu saanut Tekes-rahaa lähes viisi miljoonaa euroa

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2016 klo 14:30
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Innovaatiorahoituskeskus Tekes rahoitti vuosina 2010–2015 Suomen ammattikorkeakouluja yhteensä 56 170 902 eurolla. Tiedot käyvät ilmi Tekesin julkistamista tilastoista.

Centria-ammattikorkeakoulu on pärjännyt Tekes-rahakilpailussa hyvin: se sai kolmanneksi eniten rahoitusta heti Metropolian ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen jälkeen. Centria-ammattikorkeakoululle on myönnetty viimeisen viiden vuoden aikana rahoitusta 4 807 361 euroa. Tämä on lähes yhdeksän prosenttia Tekesin koko ammattikorkeakoulukentälle myönnetystä rahoituksesta.

Viime vuonna Centrialla oli käynnissä yhdeksän hanketta, joissa Tekes oli päärahoittajana. Hankkeiden kokonaisvolyymi oli 10 689 208 euroa. Lisäksi Centria oli mukana osatoteuttajana kahdessa Tekes-hankkeessa.

Tekesin rahoituksella on esimerkiksi EVGA-hankkeessa tutkittu ja kehitetty sähköisten ajoneuvojen arktisten olosuhteiden mittaus- ja turvallisuusjärjestelmiä. CyberWi-hankkessa tutkitaan teollisen internetin tietoturvaratkaisuja kartoittamalla eri käyttöympäristöjen vaatimuksia rakennusautomaation, teollisuusjärjestelmien, liikennesovellusten, terveydenhuollon sekä pankkipalveluiden piiristä. CORE+ -hankkeessa puolestaan kokeiltiin ensimmäisenä maailmassa radiotaajuuksien yhteiskäyttöä.

Lisätiedot:
TKI-päällikkö Vesa Martinkauppi, vesa.martinkauppi@centria.fi, 044 449 2707

Liitteenä taulukko ammattikorkeakoulujen Tekes-rahoituksesta 2010-2015.

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs