Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Centria ammattikorkeakoulu paransi tulostaan vuonna 2012

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu paransi tulostaan vuonna 2012

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2013 klo 11:54
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu moninkertaisti taloudellisen tuloksensa edellisvuodesta. Osakeyhtiön tulos vuodelta 2012 oli 866 146 euroa positiivinen, kun se edellisenä vuonna oli 101 967 euroa. Ammattikorkeakoulun kokonaistuotot olivat 28,2 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 51,29 %. Ammattikorkeakoulussa ollaan erittäin tyytyväisiä toteutuneeseen tulostasoon.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan laajuus tilikauden aikana oli 6,8 miljoonaa euroa, ja kasvua edellisvuodesta oli 600 000 euroa. Tutkimus- ja kehityshankkeita oli käynnissä vuoden 2012 aikana yhteensä 78.

Yhtiön talouden hallintaan on kiinnitetty erityistä huomiota vuonna 2012 edellisvuosien kustannusten noususta johtuen samalla varautuen tulevien vuosien hallitusohjelman mukaisista säästötoimenpiteistä johtuviin yksikköhintatulorahoituksen leikkauksiin. Myös mittavasta jälkirahoitteisesta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta johtuen ammattikorkeakoulun kassanhallinta edellyttää toiminnan taloudellista kannattavuutta. Centria ammattikorkeakoulu on yleishyödyllinen yhteisö, eikä sen tarkoituksena ole voiton tuottaminen osakkaille. Positiivista tulosta tarvitaan kuitenkin toiminnan kehittämiseen, hyvän maksuvalmiuden säilyttämiseen sekä tulevista haasteista selviytymiseen.

Centria ammattikorkeakoulun palveluksessa oli vuoden 2012 lopussa 293 henkilöä. Kaikki vuoden aikana työskennelleet työntekijät huomioiden ammattikorkeakoulu maksoi palkkaa 751 henkilölle. Ammattikorkeakoulussa suoritettiin 528 tutkintoa vuonna 2012, kun määrä edellisenä vuonna oli 482. Ammattikorkeakoulun kokonaisopiskelijamäärä oli 20.9.2012 tilastoinnissa 3594, josta normiaikaisia opiskelijoita oli 2852. Valmistumisvaiheessa olevien opintoja on tuettu muun muassa valmistumishautomotoiminnalla sekä opintojen ohjausta tehostamalla.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, 044 725 0047

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs