Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Carunalla mittava maakaapelointihanke Perniössä

Caruna

Carunalla mittava maakaapelointihanke Perniössä

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2016 klo 08:28
Julkaisija: Caruna

Caruna maakaapeloi noin 170 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Perniössä. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 80 henkilöä ja niiden arvo on noin 8 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke kestää vuoden 2016 loppukesästä vuoden 2018 kevääseen. Kaivutyöt alkavat loppuvuodesta 2016 Torppamäestä Yönkylän ja Tuulihatun suuntiin. Alkuvuodesta 2017 kaivut alkavat myös Torppamäestä Kosken ja Savikulman suuntiin ja jatkuvat kesällä ja loppuvuodesta Perniön asemalta Tuohitun ja Kosken suuntiin. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 2 100 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

”Viemme Perniössä maan alle noin 170 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 145 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Pekka Vierimaa päättää.

Carunan Perniö aseman ympäristön työkohteen urakoitsijakumppanina on TLT-Connection Oy.

Caruna
Viestintä

 

Lisätiedot medialle verkonparannustöihin liittyen:
Pekka Vierimaa, hankepäällikkö, Caruna, puh. 050 455 7147

 

Caruna Facebookissa: facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs