Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Caruna suunnittelee mittavaa verkonparannushanketta Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa

Caruna

Caruna suunnittelee mittavaa verkonparannushanketta Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2015 klo 12:46
Julkaisija: Caruna

Caruna uudistaa sähkönsiirtoverkkoaan verkkoalueillaan Pohjanmaalla, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Lapissa. Kolmivuotisen hankkeen tavoitteena on parantaa sähkönsiirtoverkon toimintavarmuutta. Verkonparannustoimenpiteiden arvo nousee useisiin kymmeniin miljooniin euroihin.

Caruna jatkaa verkon uudistamista ja toimitusvarmuuden parantamista verkkoalueillaan Karijoella, Kauhajoella, Kiimingissä, Kristiinankaupungissa, Kurikassa, Kuusamossa, Närpiössä, Peräseinäjoella, Posiolla, Pudasjärvellä, Ranualla, Taivalkoskella, Teuvalla ja Yli-Kiimingissä. Caruna aloitti ensimmäiset rakentamis- ja saneeraushankkeet kyseisillä alueilla marraskuussa 2014. Nyt suunnitteilla oleva 20 ja 0,4 kilovoltin jakeluverkon kehittämishanke on jatkoa alueella aiemmin tehdyille rakennus- ja saneerausprojekteille.

”Rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti, ja nyt jatkamme verkon uudistamistyötä. Etsimme parhaillaan yhteistyökumppaneita parannushankkeiden toteuttamiseen. Työt käynnistyvät ensi keväänä. Tavoitteenamme on turvata luotettava sähkönjakelu myös haasteellisissa sääolosuhteissa”, toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta toteaa.

Caruna lisää sähkönjakelun luotettavuutta monin eri keinoin. Myrskyjen ja lumen aiheuttamat vahingot saadaan parhaiten minimoitua maakaapeloinnilla. Se on pitkällä aikavälillä kestävin ratkaisu.

”Saamme sähköverkon parhaiten säältä suojaan viemällä sen maan alle. Sen lisäksi pidämme johtokadut ja sähkölinjojen viereiset alueet siisteinä, jotta esimerkiksi tuuli tai lumi ei kaada puita linjoille. Verkoston rakenteellisilla ja teknisillä ominaisuuksilla pystymme parantamaan tilannetta entisestään. Esimerkiksi rengasverkkojen ja verkostoautomaation ansiosta vika pystytään rajaamaan ja sähköt palauttamaan nopeasti vahingoittumattomiin verkoston osiin”, toimitusjohtaja Koponen sanoo. 

Lisätiedot:
Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna, puh. 050 453 1254.

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1 800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs