Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Caruna maakaapeloi tuntuvasti Kuusamossa ja Taivalkoskella

Caruna

Caruna maakaapeloi tuntuvasti Kuusamossa ja Taivalkoskella

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Caruna

Caruna maakaapeloi noin 200 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Kuusamossa ja Taivalkoskella. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 100 henkilöä ja niiden arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Kuusamossa kaapelointeja tehdään Viipusjärven ja Käylän kylän välillä, Purnujärven, Virkkulan sekä Vuotungin välillä, sekä Käylän kylän ja Liikasenvaaran välillä. Taivalkoskella kaapeloidaan keskustataajaman, Jokijärven kylän sekä Tyrävaaran kylän välillä. Maakaapelointihankkeet kestävät pääosin keväästä joulukuuhun 2016. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 1 500 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Joonas Hämäläinen Carunasta kertoo.

”Viemme Kuusamossa ja Taivalkoskella maan alle noin 200 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 140 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta ja investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Hämäläinen päättää.

Carunan Kuusamon ja Taivalkosken työkohteiden urakoitsijakumppanina on Pohjolan Werkonrakennus Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätiedot medialle verkonparannushankkeesta:
Joonas Hämäläinen, hankepäällikkö, Caruna, puh. 040 687 2972.

Caruna Facebookissa: facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs