Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Cannes Lions -tutkimus: altruismilla menestyy somemarkkinoinnissa

Kurio

Cannes Lions -tutkimus: altruismilla menestyy somemarkkinoinnissa

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 09:47
Julkaisija: Kurio

Suomalaisen toimiston Kurion ja Cannes Lionsin yhteistutkimus paljastaa merkittävimmäksi somessa osallistumista ajavaksi tekijäksi muiden auttamisen. Neljättä vuotta tehty tutkimus osoittaa myös somemarkkinoinnin voittokulun jatkuvan.

Cannes Lions -festivaaleilla palkittujen somekampanjoiden menestyksen takana on useimmiten ihmisten halu auttaa toisia tai jotain yhteiskunnallista ongelmakohtaa. Kurion vuosittaisen tutkimuksen löydökset perustuvat neljän vuoden ja yli 2 000 voittajan aineistoon. Tänä vuonna tutkimus tehtiin ensimmäistä kertaa yhteistyössä Cannes Lionsin kanssa ja tuloksia tullaan esittelemään joulukuun eurobest-festivaaleilla.

Muita keskeisiä osallistumisen ajureita somekampanjoissa ovat itsensä viihdyttäminen, uteliaisuus ja itsensä brändääminen, joista viimeinen on selvässä nousussa edellisvuosiin verrattuna. Osallistumisen motivaatioiden analyysi tehtiin hyödyntämällä Kurion kehittämää Sosiaalisen potentiaalin teoriakehikkoa.

“Maailmassa, jossa keskusteluihin pääseminen on brändeille arvokkaampaa kuin koskaan ennen, Cannes Lionsin analysointi some-lasien läpi ei ole ainoastaan tärkeää, vaan myös innostavaa ja inspiroivaa”, toteaa Cannes Lionsin brändistrategian johtaja Senta Slingerland. Kurion puheenvuoro aiheesta kuullaan Cannes Lionsin sisarfestivaali eurobestissä joulukuussa 2015.

Muita keskeisiä havaintoja Cannes Lions 2015 -voittajista:

  • Somekampanjoiden osuus voittajista on noussut jo kahteen kolmasosaan. Nousu edellisvuoden 44 %:sta on merkittävä.
  • Puolet somekampanjoista on luonteeltaan sisältömarkkinointia, ja nämä kaksi alkavat olla entistä päällekkäisempiä.
  • Yksi viidesosa somekampanjoista on reaaliaikaista markkinointia. Nopea reagointi ilmiöihin vaatii uudenlaista organisoitumista, mikä näkyy voittajakampanjoistakin.
  • Yksi neljästä somekampanjasta käytti selvää aihetunnistetta eli hashtagia. Toisin sanoen suurin osa somekampanjoista pärjää ilmankin.

”Cannes Lionsin voittajakampanjoiden tutkiminen tuo vuosi vuodelta selvemmin esiin sen, että sosiaalisen median rooli viestin onnistuneessa välittämisessä ja levittämisessä on kiistämätön”, kommentoi tutkimuksesta vastannut Kurion perustajiin kuuluva Jari Lähdevuori. ”Oli kyse sitten tv-kampanjasta, ulkomainonnasta tai PR-toteutuksesta, somella voi ja kannattaa olla oma roolinsa tulosten maksimoinnissa.”

Lataa white paper: bit.ly/kurioxcannes  

 

Lisätietoa:

Jari Lähdevuori, Creative Director & Partner
Kurio // The Social Media Age(ncy)
Laivurinkatu 43, 00150 Helsinki
+358-50-5306639
jari@kurio.fi
http://www.kurio.fi

Kurio // The Social Media Age(ncy)

Kurio on sosiaalisen median asiantuntijaorganisaatio – rakennamme siltoja perinteisen ja sosiaalisen toimintaympäristön välille. Teemme asiakkaillemme tutkimusta, valmennusta, suunnittelua ja toteutuksia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs