Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Bisnesenkelit valmentavat suomalaisia ja venäläisiä startup-yrityksiä riskirahoituksessa

Miktech Oy

Bisnesenkelit valmentavat suomalaisia ja venäläisiä startup-yrityksiä riskirahoituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 08:15
Julkaisija: Miktech Oy

Suomalaiset ja venäläiset bisnesenkeliverkostot valmentavat startup-yrityksiä pitchaamaan tuotteitaan ja palveluitaan rahoituksen saamiseksi. Ns. Globtech-valmennuksen järjestää innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy osana modernisaatioon ja kansainvälistymiseen tähtäävää INNOBUS-hanketta.

Riskirahoituksella on yhä merkittävämpi rooli innovatiivisten startup-yritysten kasvussa ja kansainvälistymisessä. Yrityksen ja sen tuotteiden ja palveluiden onnistunut esittely eli pitchaaminen on yksi keskeisimpiä tekijöitä myönteisen rahoituspäätöksen saamiseksi.  Viisipäiväinen Globtech-valmennusprosessi auttaa suomalaisia ja venäläisiä startup-yrityksiä parantamaan pitchauksiaan.

Valmennus järjestetään yhteistyössä suomalaisten ja venäläisten bisnesenkeliverkostojen kanssa. Verkostojen asiantuntijat kertovat yrittäjille sijoituspäätökseen johtavasta prosessista ja antavat näkemyksensä siitä, millaisista elementeistä rakentuu tuotteen tai palvelun onnistunut esittely sijoittajille. Osallistujayritykset valmistelevat koulutuksen aikana pitchauksen, ja saavat palautetta sen jatkokehittämistä varten. Paras pitchaus palkitaan.

Riskirahoittamista koskeva valmennus jatkaa Miktechin suomalaisille ja venäläisille startupeille Globtech-ohjelman puitteissa vuosina 2013 ja 2014 järjestämien koulutusten sarjaa. Valmennus järjestetään yhteistyössä Aalto- ja ITMO-yliopistojen kanssa osana INNOBUS-projektia, jota rahoittavat Euroopan Unioni sekä Venäjän ja Suomen valtiot.

Lisätiedot:

Ville Paasonen, teknologia-asiamies, Miktech Oy, 0440361610, ville.paasonen@miktech.fi

 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

INNOBUS-hankkeen keskeisiä tavoitteita ovat mm. suomalais-venäläisen yliopistoyhteistyön edistäminen, innovatiivisten pk-yritysten modernisaatio ja kansainvälistyminen ja hallinnon sähköisten palvelujen kehittäminen. ENPI-rahoitteisessa hankkeessa on mukana yhteensä 14 osapuolta Kaakkois-Suomesta ja Venäjältä. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii Wirma Oy Lappeenrannasta. Miktech Oy vastaa pk-teollisuuden modernisaatioon ja kansainvälistymiseen liittyvän osakokonaisuuden toteutuksesta, missä yhteistyökumppaneita ovat Wirma Oy Lappeenrannasta, AALTO-yliopisto ja ITMO-yliopisto Pietarista. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan naapuruus- ja kumppanuus-instrumentista (European Neighbourhood and Partnership Instrument-ENPI). Lisätietoja: www.innobus.fi

Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa -hanketta rahoittavat Euroopan Unionin aluekehitysrahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs