Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Avtal om utbyte av upplysningar i fråga om skatteärenden mellan Panama och Finland träder i kraft i januari

Valtiovarainministeriö

Avtal om utbyte av upplysningar i fråga om skatteärenden mellan Panama och Finland träder i kraft i januari

Pressmeddelande.
Publicerad: 09.01.2014 kl. 13:42
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet godkände den 9 januari 2014 en förordning som sätter i kraft avtalet om utbyte av upplysningar i fråga om skatteärenden med Panama samt den nationella lag som gäller ärendet. Förordningen träder i kraft den 17 januari 2014.

Avtalet tillämpas på skattebrottsärenden från och med datumet för ikraftträdandet, dvs. den 20 december 2013.

I skatteärenden som är bundna till skatteperioder tillämpas avtalet på skatteperioder som inleds den 20 december 2013 eller senare.

Ifall ett skatteärende inte är bundet till en viss skatteperiod tillämpas avtalet på samtliga skatter som påförts dagen för ikraftträdandet, den 20 december, eller senare. Detta gäller källskatter.

Riksdagen antog bestämmelserna som hör till området för lagstiftningen i avtalet genom lagen av den 5 november 2013 (814/2013) som stadfästes av republikens president den 18 november 2013.

Förfrågningar: Anders Colliander, konsultativ tjänsteman, tfn 0295 530289

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunalekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs