Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Auto- ja Tieforumilta tiukka kirjelmä kansanedustajille

Auto- ja Tieforumilta tiukka kirjelmä kansanedustajille

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2011 klo 12:50
Julkaisija: Tietoputki Oy

Tiemäärärahoihin saatava tuntuva tasokorotus


Auto- ja Tieforum, johon kuuluu 27 tavalla tai toisella tieliikenteen kanssa tekemisissä olevaa yhdistystä, on toimittanut kansanedustajille kirjelmän, jossa vaaditaan tulevaan hallitusohjelmaan tuntuvaa tasokorotusta tiemäärärahoihin.

Maamme tiestö, noin 15 miljardin kansallisomaisuutemme, on maamme talouselämän tukijalka, sillä kansantaloudella ei ole kasvuedellytyksiä ilman hyvin toimivaa logistiikkaa. Myös ihmisten hyvinvoinnin kasvu on kiinni talouselämän kehityksestä.

Tänä päivänä tiestömme on häpeällisen huonossa kunnossa. Monet ELY-keskuksetkin ovat ihmeissään, kun pelkällä pinnoitteiden uusimisella ei enää voida monia tieosuuksia parantaa, koska teiden rakenteet ovat niin heikossa kunnossa. Joitakin vähäliikenteisiä teitä joudutaan muuttamaan sorapintaisiksi.

Kovat ilmasto-olot, rakenteisin päässyt vesi ja kasvanut liikenne ovat osasyyllisiä tiestömme rapautumiseen, mutta rahanpuutteessa painiskeleva Liikennevirasto saa kantaa myös osan vastuusta. ”Vähemmällä enemmän” -periaatetta julistava Liikennevirasto ohensi päällysteitä jopa 4 senttiin, kun kovaa kulutusta kestävä pinta edellyttäisi 8–10 sentin paksuista asfalttikerrosta. Toiseksi Liikennevirasto teetti urakoitsijoilla päällystystöitä lyhyinä muutaman kilometrin pätkinä, jolloin kalliita tiekoneita käytettiin tehottomasti.

Valtaosa kansanedustajista on sitä mieltä, että tiestömme on laitettava kuntoon ja että sen toteuttaminen vaatii tuntuvat määrärahojen korotukset. Nyt on vaalilupausten lunastamisen aika, sillä oikeastaan vain asian kirjaaminen selvinä numeroina seuraavaan hallitusohjelmaan johtaa konkreettisiin toimiin. Kun seuraavan vaalikauden kehysbudjetointi on tehty, siihen tulevat muutokset ovat ainakin tähän saakka olleet vuotuista talousarviota sorvattaessa hyvin kosmeettisia. Kehysbudjetoinnin heikkous on sen kankeus, kun vaalikauden aikana tapahtuvia rahantarpeiden muutoksia ei voida ottaa huomioon.

Teemme vielä hallitusohjelmaneuvottelujen aikana yhteenvedon keskeisten liikenne- ja viestintävaliokunnassa sekä valtiovarainvaliokunnan liikennajoston jäsenten mielipiteistä tieasioista. Sen lisäksi haastattelemme muutama ”Arkadianmäen ensikertalaista”, mitä mieltä he ovat tiestömme kurjasta kunnosta.

Vilkaiskaapa myös aiemmat kannanotot ja videopaneelit osoitteista:
http://qsb.webcast.fi/c/customers/2011_0319_infra/
http://www.rakennusmedia.fi/News.aspx?id=6802

Auto- ja Tieforum
psta Heikki Peutere                 
puh. 0500 433 631  
s-posti: heikki.peutere@decomedia.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs