Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Aura Maren Jussi Mälkiä ja Raumasterin johto Länsi-Suomen aluevoittajiksi - Ernst & Youngin kasvuyrittäjäkilpailun finaaliin kaksi edustajaa Länsi-Suomesta

Ernst & Young

Aura Maren Jussi Mälkiä ja Raumasterin johto Länsi-Suomen aluevoittajiksi - Ernst & Youngin kasvuyrittäjäkilpailun finaaliin kaksi edustajaa Länsi-Suomesta

Julkaistu: 14.10.2010 klo 13:06
Julkaisija: Ernst & Young

Telakka- ja teollisuuslogistiikkaan erikoistuneen Aura Mare Oy:n toimitusjohtaja Jussi Mälkiä sekä teollisuuden materiaalinkäsittelyjärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita tarjoavan Raumaster Oy:n yrittäjäedustajat toimitusjohtaja Juhani Rasilainen sekä hallituksen jäsenet Kauko Einälä, Esko Saarela, Jouko Mäkilä ja Jukka Ruohola on valittu vuoden 2010 Länsi-Suomen parhaiksi kasvuyrittäjiksi. Molempien yritysten edustajat jatkavat kilpailun finaaliin.

Ernst & Youngin vuonna 1986 perustama Entrepreneur of the Year on maantieteellisesti laajin ja kansainvälisesti tunnetuin kasvuyrityskilpailu. Suomessa kilpailu järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, ja kisa huipentuu marraskuussa vuoden 2010 kasvuyrittäjän valintaan.

”Kun yleinen taloustilanne on näin haasteellinen, on ollut hienoa nähdä kilpailussa ehdokkaita, jotka ovat selvinneet laman yli. Ehdokasjoukosta löytyy tänä vuonna hienoja tarinoita, vankkaa yrittämistä, sitkeyttä, innovaatioita ja onnistumisia”, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto tämän vuoden kilpailusta.

Innovatiivinen ja ympäristötietoinen merikapteeni on luotsannut kasvuun
Jussi Mälkiän kokonaan omistama Aura Mare Oy on Meriaura-ryhmän emoyhtiö, johon kuuluvat Meriaura Oy (teollisuustuotteiden merikuljetukset), VG-Shipping Oy (varustamopalvelut), Pernotrans Oy (telakkateollisuuden logistiikkapalvelut), Biota Tech Oy (ympäristötekniikka) sekä Sybimar Oy (biopolttoaineiden valmistus).

Mälkiä perusti yrityksen vuonna 1986. Idearikkaan yrittäjän perustama Aura Mare -konserni toimii Euroopan alueella ja sen tärkein toimiala on telakka- ja teollisuuslogistiikka. Yrittäjänä Jussi Mälkiä on ollut impulsiivinen, innovatiivinen ja ympäristötietoinen. Hän on tarttunut toimialoihin, jotka ovat häntä itseään kiinnostaneet, ja erityisesti ympäristötekniikka on ollut hänen sydäntään lähellä.

”Jussi Mälkiä on tosiyrittäjä, joka kiinnostuu asioista ja haluaa kehittää asioita keksijän innolla. Hänen monipuoliset kiinnostuksenkohteensa näkyvät koko yrityksen toiminnassa, sillä yritys on mukana monella eri sektorilla ja markkinalla. Yritys on menestynyt hyvin ja puolet sen toiminnasta suuntautuu ulkomaille”, toteaa kilpailun johtaja Mikko Rytilahti Ernst & Youngilta.

Mälkiän yrittäjyyttä leimaa kehittäjähenkisyys, ja menestys on seurannut perässä. Hän onkin todennut, että moni asia olisi jäänyt tekemättä, jos hän olisi ajatellut ensisijaisesti rahaa.

Konsernin visiona on olla logistiikan, erityisesti merikuljetusten kärkiyhtiö ja edelläkävijä kestävissä logistiikkaratkaisuissa. Konserni tavoittelee myös vahvaa asemaa uusiutuvan energian alalla, ja ympäristötietoisuudesta onkin muodostumassa konsernin menestyksen ajuri. Muita menestystekijöitä ovat aktiivisuus, innovatiivisuus ja avoimuus sekä laadukas ja joustava asiakaspalvelu.

Insinööriosaamisen viisikko vie materiaalinkäsittelyosaamista maailmalle
Yrittäjät Juhani Rasilainen, Kauko Einälä, Esko Saarela, Jouko Mäkilä ja Jukka Ruohola omaavat pitkän yhteisen työhistorian, sillä he työskentelivät yhdessä jo edellisen työnantajan palveluksessa. Raumaster Oy:n he perustivat vuonna 1984. Yrityksessä mukana olevien roolit jakautuivat kiinnostuksen ja taipumusten mukaisesti.

Yritys suunnittelee ja myy asiakkailleen laajoja kokonaisratkaisuja materiaalinkäsittelyyn. Yhtiö tuottaa ja myy erityyppisiä tuotantoon tarkoitettuja automaatiolaitteita, siirtolaitteita, paperinvalmistuskoneita ja kuljettimia.

”Raumasterin tarina on aidosti suomalaisen insinööriosaamiseen tarina. Osaaminen on koko yrityksen kulmakivi. Yrityksen kannattavuus on valtavan hyvä ja se on kasvanut vahvasti kasvavalla markkinalla”, toteaa Rytilahti.

Raumasterilaisten yrittäjyyttä leimaa rento, mutta jämäkkä ote. Töitä tehdään ammattitaitoisesti, mutta pitkää työpäivää tärkeämpää on työn laatu.

Ympäristöystävällisyys on ollut yrityksen kasvulle strategisesti tärkeä tekijä. Yritys kehittää järjestelmiä uusiutuvien polttoaineiden käyttöön ja toimii siten alalla, joka on osa kasvavaa megatrendiä.

Yrittäjät pitävät henkilöstön roolia yrityksen menestymisen kannalta erittäin tärkeänä ja uskovat tulevaisuuden avainhenkilöiden kasvavan yrityksen sisällä. Henkilöstöä johdetaan vastuullisesti niin, että paikalliselle torille kehdataan mennä kahville senkin jälkeen, kun ollaan eläkkeellä.

Länsi-Suomen ehdokkaat olivat Jussi Mälkiä (Aura Mare Oy), Juhani Ollila, Kaj Ollila ja Kennet Kronman (OK Perintä Oy), Juhani Rasilainen, Kauko Einälä, Esko Saarela, Jouko Mäkilä ja Jukka Ruohola (Raumaster Oy), Markus Vanha-aho, Joni Mäkiranta, Juha-Pekka Pollari ja Kristian Taipalus (Riikku-Rakenteet Oy), Pentti Tarpio (StarSoft Oy) ja Kalevi Heinonen, Jukka Kuussaari, Tuomas Kärkkäinen ja Keijo Kankaala (Vetcare Oy).

Maailmanlaajuinen kilpailu kasvuyrittäjille
Entrepreneur of the Year -kilpailun tavoitteena on lisätä kasvuhakuisen yrittäjyyden arvostusta sekä kannustaa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä. Suomessa on käynnissä kahdeksas kilpailukausi, jonka huipentuu marraskuussa vuoden kasvuyrittäjän valintaan. Viime vuonna tunnustuksen sai venesatama- ja laiturirakentaja Marinetekin perustaja-toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.

Entrepreneur of the Year -kilpailua käydään ensin alueellisesti ja sen jälkeen valtakunnallisella tasolla. Yrittäjien alueellinen parhaimmisto palkitaan lokakuussa neljällä paikkakunnalla: Helsingissä (Uusimaa), Oulussa (Pohjois- ja Itä-Suomi), Tampereella (Häme ja Keski-Suomi) ja Turussa (Länsi-Suomi).

Aluevoittajat pääsevät valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään 4.–5.11.2010 Helsingissä. Tuomaristo haastattelee tuolloin finalistit henkilökohtaisesti. Haastatteluissa käydään läpi muun muassa yrittäjähenkeä ja yrittäjän henkilökohtaisia ominaisuuksia sekä hänen edustamansa yrityksen strategiaa, taloudellista menestystä, yhteiskuntavastuuta, kansainvälisyyttä ja innovatiivisuutta.

Juhlagaalassa 5.11. julkistetaan kauppa-, tuotanto- ja palvelut -toimialasarjojen parhaat sekä heidän joukostaan valittu valtakunnallinen Entrepreneur of the Year -voittaja. Lisäksi jaetaan Young Entrepreneur of the Year -erikoispalkinto enintään 35-vuotiaalle kasvuyrittäjälle. Valtakunnallisen kilpailun voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä Entrepreneur of the Year -kilpailussa Monte Carlossa ensi kesänä.

Vuoden 2010 tuomaristoon kuuluvat vuorineuvos, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto (tuomariston uusi puheenjohtaja); Electrosonic Group Oy Ab:n hallituksen puheenjohtaja, President of European Family Businesses - GEEF Philip Aminoff; K. Hartwall Oy:n konsernijohtaja J.T. Bergqvist; Oras Invest Oy:n toimitusjohtaja Jari Paasikivi; Salmela-Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela; Okmetic Oyj:n toimitusjohtaja Kai Seikku; viime vuoden kilpailun voittajana tuomaristoon kutsuttu Marinetek Group Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Seppälä; Kiilto Family Oy:n toimitusjohtaja Erkki Solja; Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Liisa Välikangas ja CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Westerlund. Tuomariston sihteerinä toimii Suomen Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Youngin kasvuyritysryhmän johtaja Mikko Rytilahti.

Ernst & Young järjestää kilpailun yhdessä yrittäjyyttä tukevien yhteistyökumppaneidensa kanssa. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Eläke-Fennia, Evli ja Elisa sekä Talentum ja tutkimusyhteistyökumppanina Elinkeinoelämän keskusliitto EK. 

Lisätietoja:
Mikko Rytilahti, KHT, partneri, Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Young Oy,
puhelin 040 578 6742 , sähköposti mikko.rytilahti@fi.ey.com

Hannele Lindell, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Ernst & Young Oy, puhelin 040 506 8456, sähköposti hannele.lindell@fi.ey.com

Kuvapyynnöt: Susanna Isohanni, Netprofile Finland Oy, puhelin 040 560 4849, susanna@netprofile.fi

Ernst & Young
Ernst & Young on johtava maailmanlaajuinen tilintarkastuksen, verokonsultoinnin, yritysjärjestelyiden, liikkeenjohdon konsultoinnin ja liikejuridiikan asiantuntija. Yhteiset arvot ja vahva sitoutuminen laatuun muodostavat perustan 141 000 ammattilaisemme kansainväliselle yhteistyölle. Vaikutamme henkilöstömme ja asiakkaidemme sekä meitä ympäröivän yhteiskunnan kasvuun ja kehitykseen tunnistamalla mahdollisuudet ja tukemalla tavoitteiden toteuttamisessa. Lisätietoja löydät osoitteesta www.ey.com/fi.

Entrepreneur of the Year
Ernst & Young Entrepreneur of the Year on arvostettu kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville kasvuyrittäjille. Se rohkaisee kasvuhakuiseen, vastuulliseen yrittäjyyteen ja kannustaa yrittäjiä, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Entrepreneur of the Year tukee kasvavan ja kannattavan liiketoiminnan rakentajia ja antaa heille tunnustusta yli 50 maassa alueellisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla toteutettavassa kasvuyrittäjäkilpailussa. www.eoy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs