Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Asuntorakentaminen nosti Parman tulosta

Parma Oy

Asuntorakentaminen nosti Parman tulosta

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2012 klo 14:00
Julkaisija: Parma Oy

Betonirakentamisen markkinajohtaja Parma Oy paransi viime vuonna tulostaan ja ylsi liiketoiminnalleen asetettuun tavoitteeseen. Parman liikevaihto nousi 159,3 miljoonaan euroon (2010: 137,1) ja liikevoitto 9,0 miljoonaan euroon (2010: 4,3).

Viime vuonna toimitilarakentaminen pysyi alhaisella tasolla, mutta asuinrakentaminen voimistui. Parman vahva ja pitkäkestoinen yhteistyö asuntorakentajien kanssa olikin perustana yhtiön tuloksen parantumiselle.

Parma lopetti tappiollisen korjausrakentamisen vuoden 2010 lopussa. Tämä strateginen muutos vaikutti positiivisesti yhtiön viime vuoden tulokseen.

 

Kestävä kehitys vahvistuu

 

Maailmantalouden epävakaus heijastui viime vuonna Suomen rakentamisen markkinoilla. Epävarmuus on edelleen siirtänyt aloituspäätöksiä. Toimitilarakentamisen ei odoteta juurikaan vilkastuvan, mutta asuntorakentaminen pysynee kohtuullisen hyvällä tasolla.

Kestävän kehitys on saamassa myös rakentamisessa yhä enemmän painoarvoa. Parma jatkaa määrätietoista panostustaan tuotteidensa ekotehokkuuteen. Tuotekehityksessä hyödynnetään betonin vankkoja perusominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi terminen massa, ääneneristävyys, pitkäikäisyys, kosteudensietokyky sekä palonkestävyys.

 

Uusille tuotteille hyvä  vastaanotto

 

Parman ecopaaluista on saatu hyviä käytännön kokemuksia jo useammalta työmaalta. Parma ecopaalut ovat perinteisiä betonipaaluja tehokkaampia. Tehokkuuden kautta tarvittavien paalujen määrä pienenee jopa yli 20 %. Jatkospaalua vaativissa kohteissa jatkosten määrä vähenee ja uusi pienempi poikkileikkaus tuo ratkaisun myös talonrakentamiseen järeän infrarakentamiseen soveltuvan paalun rinnalla.

Työmailla on otettu hyvin vastaan myös uusi Parman tekniikkalaatta. Yhdessä uuden P27R-ontelolaatan kanssa se muodostaa innovatiivisen välipohjaratkaisun, jossa LVS-tekniikka on valmiiksi asennettu. Ratkaisu on kehitetty erityisesti asuin- ja palvelurakennusten märkätilojen ja välipohjien toteuttamiseksi.

 

Kehitystyö toi voittoisan vuoden

 

Parmalle on alkuvuoden aikana myönnetty kolme merkittävää rakennusalan palkintoa.

Parma toimitti betonielementit Vuoden 2011 betonirakenteeksi valittuun As Oy Helsingin Flooranaukioon. Kaarevat, mosaiikkipintaiset elementit edellyttivät elementtitoimittajalta erityistä osaamista ja vahvaa tuotekehitystä.

Parma sai kaksoisvoiton Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailussa, kun Kotkan tehtaalle tuli sekä tehdassarjan kokonaisvoitto että elementtitehtaiden voitto. Parmaa kiitettiin erityisesti oman henkilökunnan asenteesta ja työturvallisuuden kehittämisestä yhdessä asiakkaiden kanssa.

SRV valitsi Vuoden 2011 yhteistyökumppanikseen Parman. Perusteluina olivat muun muassa  Parman luotettavat toimitukset, yhteistyö ja joustavuus sekä kokonaisvaltainen palvelu.

Palkinnot ovat osoitus Parman tuloksellisesta kehitystyöstä, joka jatkuu suunnitelmallisesti tänäkin vuonna. Kehitystyön yhtenä painopisteenä on kannattavuuden parantamiseen tähtäävät hankkeet.

 

Lisätietoja

 

Toimitusjohtaja Hannu Tuukkala

puh. 020 577 5520, gsm 050 598 9292

hannu.tuukkala@parma.fi

 

Markkinointijohtaja Petri Kähkönen

puh. 020 577 5532, gsm 0400 580 356

petri.kahkonen@parma.fi

 

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2011 liikevaihto oli noin 160 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 750 henkilöä.

Parma kuuluu Consolis-konserniin, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja. Consolis toimii 25 maassa, liikevaihto on noin 1,4 miljardia euroa ja henkilökuntaa noin 11 000.

 

www.parma.fi

www.consolis.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs