Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Asuntomessut 2016: Honkarakenteen uusi hirsitalomallisto kunnioittaa pohjalaista rakennusperinnettä modernilla otteella

Honkarakenne

Asuntomessut 2016: Honkarakenteen uusi hirsitalomallisto kunnioittaa pohjalaista rakennusperinnettä modernilla otteella

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2016 klo 10:35
Julkaisija: Honkarakenne

Seinäjoen Asuntomessujen pääteemat luonnonläheisyys ja perinteinen pohjalainen rakennustaito näkyvät Honkarakenteen messukohteessa. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema talo on nykyaikainen tulkinta pohjalaisesta rakennusperinteestä suojaisine sisäpihoineen. Lassilan Honkarakenteelle suunnittelema uusi talomallisto lanseerataan Seinäjoen Asuntomessuilla heinäkuussa.

Asumisen suurtapahtuma Asuntomessut kokoaa asumisesta, sisustamisesta ja rakentamisesta kiinnostuneita Seinäjoelle 8.7.–7.8.2016. Terveellisen rakentamisen edelläkävijä Honkarakenne lanseeraa Asuntomessuilla uuden Markki-talomallistonsa, joka on palkitun arkkitehdin Anssi Lassilan käsialaa.

– Inspiroiduin pohjalaisesta rakennusperinteestä. En kuitenkaan halunnut kopioida perinteestä, vaan jalostaa kokonaan uutta. Hirsi on tähän täydellinen materiaali, joka mahdollistaa nykyaikaisen, myös kaupunkiin istuvan arkkitehtuurin, itsekin pohjalainen arkkitehti kuvaa.

Lassila on palkittu muun muassa Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla vuonna 2015. Palkinto myönnettiin kunnianhimoiselle ja uskaliaalle puukerrostalolle, joka rakennettiin Lassilan suunnitelmien perusteella Jyväskylään.

 

Moderni design kohtaa perinteet

Honkarakenteen uusi talomallisto Honka Markki yhdistää palkitun arkkitehdin suunnitteleman modernin designin pohjalaiseen rakennusperinteeseen. Seinäjoen Asuntomessuilla ensiesittelyssä olevaan talomallistoon pääsee tutustumaan Honkarakenteen asuntomessukohteessa, joka on moderni ja lämminhenkinen hirsiomakotitalo Honka Markki. Nelihenkiselle perheelle suunnitellun kaksikerroksisen kodin pihapiiriä suojaavat kapealinjaisen päärakennuksen lisäksi tunnelmallinen pihasauna sekä autokatos-varasto.

Talomallistossa hyödynnetään Honkarakenteen kehittämiä ainutlaatuisia innovaatioita, painumatonta hirttä ja modernia nollanurkkaa. Painumaton Honka Fusion -massiivipuurunko mahdollistaa niukan listoituksen ja modernin detaljoinnin. Innovatiivisessa nollanurkkaratkaisussa hirret liittyvät toisiinsa rakenteen sisään sijoitetulla lohenpyrstöliitoksella. Hirren päät ovat näin suojassa säältä, eikä leveitä nurkkalaudoituksia tarvita. Nollanurkkaratkaisun mahdollistama hirsitalojen nykyaikainen arkkitehtuuri soveltuu myös kaupunkikeskustoihin.

 

Honkarakenne jakaa 3000 männyntaimea Asuntomessuilla

Honkarakenteen messukohteessa on uuden talomalliston ja hirsi-innovaatioiden lisäksi esillä uusia alkuja myös toisessa muodossa: Honkarakenne jakaa Asuntomessujen ajan männyntaimia kaikille halukkaille. Yhteensä taimia on varattu jaettavaksi 3000 kappaletta.

– Suomalaiset puut ovat meille sydämenasia. Pääraaka-aineemme on laadukkain suomalainen mänty, joka uusiutuvana luonnonvarana kasvaa aina takaisin. Honkataimilla haluamme muistuttaa kantamastamme vastuusta ekologisen ja kestävän rakentamisen puolesta, kertoo Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen.

 

Tervetuloa Asuntomessujen lehdistöpäivään torstaina 7. heinäkuuta!

Medioiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Honkarakenteen messukohteeseen jo etukäteen, Asuntomessujen lehdistöpäivänä torstaina 7.7.2016 klo 9–16. Arkkitehti Anssi Lassila on tavattavissa messukohteessamme klo 13–15, Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen on paikalla koko päivän. Tule tutustumaan uutuusmallistoomme ja hakemaan oma honkataimesi messukohteestamme (nro 19)!

 

 

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Markkinointipäällikkö Joonas Rantala, Honkarakenne Oyj, p. 040 827 1962, joonas.rantala@honka.com

 

www.honka.fi

Kuvat: Honkarakenne

 

 

Liitetiedostot

Honkarakenne Oyj on yksi maailman kokeneimmista hirsitalovalmistajista, joka tunnetaan korkeasta laadustaan ja luotettavuudestaan. Talomme valmistetaan ja suunnitellaan edelleen Suomessa, omalla tehtaallamme Keski-Suomen Karstulassa. Olemme jo vuosia hyväksyneet hirsitalojemme raaka-aineeksi vain sertifioiduista suomalaisista metsistä kaadettua puuta. Siitä osoituksena saamme nyt käyttää hirsitaloistamme PEFC-merkkiä. Hongan tuotteet on kehitetty yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa ja ne ovat tutkitusti kosteusturvallisia, tiiviitä ja energiatehokkaita. www.honka.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs