Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Aruba WorkSpace –mobiiliratkaisu varmistaa työntekijän yksityisyyden ja turvaa yrityksen kriittiset sovellukset ja tiedot

Aruba WorkSpace –mobiiliratkaisu varmistaa työntekijän yksityisyyden ja turvaa yrityksen kriittiset sovellukset ja tiedot

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2013 klo 16:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Aruba Networks lisää Aruba Networks ClearPass Access Management -järjestelmäänsä maailman ensimmäisen BYOD-ratkaisun (Bring Your Own Devices), jossa voidaan verkon yli hallita samalta alustalta verkkoon pääsyä, sovelluksia ja mobiilipäätelaitteita. Ratkaisun ansiosta IT-osasto saa täydellisesti hallintaansa yritykseen liittyvät tiedot ja sovellukset, mutta ei pääse näkemään työntekijän henkilökohtaiseksi määriteltyä osiota. Aruba WorkSpace Software karsii yritysten kustannuksia, joita erilaisten BYOD-järjestelmien ylläpidosta aiheutuu.

 

Johtava uuden sukupolven verkkopääsyratkaisujen toimittaja erityisesti liikkuvien työntekijöiden työympäristöihin Aruba Networks, Inc. (NASDAQ:ARUN) on tänään esitellyt uuden Aruba WorkSpace -ratkaisun osana ClearPass Access Management -järjestelmäänsä. Aruba WorkSpace  yhdistää ensimmäistä kertaa verkon pääsyvalvonnan (NAC), päätelaitteiden hallinnan (MDM) ja mobiilisovellusten hallinnan samalle alustalle. Sen ansiosta yrityksen tiedot voidaan turvata tehokkaasti ja samalla vähentää BYODista aiheutuvia tukitoimintokustannuksia.

Aruba WorkSpace perustuu yrityksen määrittelemille tietoverkkokäytännöille, mikä takaa sujuvan verkon käytön. Tämän ansiosta esimerkiksi työhön liittyville sovelluksille voidaan tarjota automaattisesti enemmän kaistaa. Mikäli työntekijän päätelaite liittyy ei-luotettavaan verkkoon, Aruba WorkSpace voi automaattisesti luoda sovelluskohtaisen VPN-yhteyden ja salata tietoliikenteen. Näin se tarjoaa myös keskeytyksettömän yhteyden sisäisiin resursseihin. Aruba WorkSpace voi lisäksi rajoittaa verkkoon pääsyä, mikäli päätelaitteen käyttöjärjestelmään tehdään muutoksia tai käyttölaitteessa on hyväksymättömiä sovelluksia.  

 

Yhteistyöhön mukaan monia päätelaitehallintaan erikoistuneita partnereita

Aruba ClearPass tarjoaa alkuperäisestä päätelaitehallintaratkaisusta poiketen nyt myös vaihtoehtoista integraatiomahdollisuutta johtavien päätelaitehallintaan erikoistuneiden toimijoiden kanssa kuten AirWatch, Citrix, FiberLink, JAMF Software, MobileIron ja SOTI. Integroinnin ansiosta jo päätelaitehallintansa käytännöt ja mieltymykset määritelleet yritykset saavat lisähyötyä integroiduista, sisältöperusteisista tietoverkkokäytännöistään, uusien käyttäjien lisäämisestä ja turvallisuudesta sekä laajan valikoiman keinoja päätelaitteen hallintaan. Esimerkiksi Aruba ClearPass- ja päätelaitehallintaratkaisut yhdistämällä voidaan huolehtia päätelaitteen turvallisuudesta sen perusteella, keitä käyttäjät ovat, mitä laitetta he käyttävät, millaisia sovelluksia on käytössä ja missä laite sijaitsee fyysisesti. Lisäksi esimerkiksi matkapuhelimen kameran käyttö voidaan estää, kun laite on paikassa, jonne on rajoitettu pääsy.

 

Aruba WorkSpace -mobiilisovellus turvaa henkilökohtaiset tiedot ja yrityksen sovellukset

Sen lisäksi, että Aruba WorkSpace tarjoaa kattavat BYODin hallintamahdollisuudet IT-osastolle, mahdollistaa se myös loppukäyttäjälle monet hallintatoiminnot. Niiden avulla voidaan personoida toimintoja ja vähentää IT-tuen tarvetta. Aruba WorkSpace mobiilisovellus etäasennetaan käyttäjien päätelaitteisiin push-periaatteella. Se antaa käyttäjälle mahdollisuuden hallita ja käyttää työhön liittyviä sovelluksia, jakaa AirPrint ja AirPlay -päätelaitteita toisien käyttäjien ja ryhmien kanssa, hallita muita verkkoon liitettyjä uusia laitteita ja konfiguroida vierastilejä. Kaikkiin  BYODiin liittyviin näkökohtiin on loppukäyttäjällä pääsy yhdestä ja samasta osoitteesta.

Aruba WorkSpace -mobiilisovellus tarjoaa yksityistiedolle suojan luomalla päätelaitteeseen erillisen, salatun osion työhön liittyville sovelluksille ja tiedoille. IT-osastolla on täysi kontrolli työhön liittyvästä osiosta, mutta se ei pääse näkemään käyttäjän yksityistä aluetta.

Aruban hiljattain teettämä Mobile Device Security Survey alleviivaa työntekijöiden tarvetta yksityisyydensuojaan. Tutkimuksen mukaan 53% työhön omia, henkilökohtaisia laitteita tuovista työntekijöistä suuttuisi, mikäli IT-osasto olisi käyttänyt laitteeseen tallennettua henkilökohtaista dataa. Vastaajista 52% ei raportoisi välittömästi työpaikoille tuotujen omien laitteiden katoamisesta IT-osastolle, mikä aiheuttaa merkittävän tietoturvariskin yrityksille.

Verkon pääsyvalvonnan (NAC), päätelaitteiden ja (MDM)  mobiilisovellusten hallinnan yhdistäminen samalle alustalle Aruba WorkSpaceen mahdollistaa sen, että IT voi  turvata yrityksen datan henkilökohtaisissa mobiilipäätelaitteissa ilman suuria kustannuksia ja investointeja lisäresursseihin. Samalla käyttäjien yksityisyydestä tai tuottavuudesta ei tarvitse tinkiä, kuten monessa muussa nykyisessä BYOD-ratkaisussa.

 

Jo yli 40 sovellusfirmaa tukee Aruba WorkSpacea

Kattavaan BYODin hallintaan kuuluvat niin sovellukset kuin laitteetkin, joilla ne pyörivät. Aruba onkin integroinut jo 40 suosittua mobiilisovellusta Aruba WorkSpacen kanssa. Aruba on perustanut tätä varten WorkSpace-partneriohjelman. Tavoitteena on kasvattaa nopeasti integroitujen sovellusten määrää, ja näihin kuuluvat esimerkiksi laaja valikoima suosittuja yrityssovelluksia tiedostojen käyttöön, bisnesanalytiikkaan, yhteistyöhön, Office -dokumenttien editoimiseen, opiskeluun, tuottavuuteen, terveydenhuoltoon tai tiedostojen jakamiseen liittyen.

Yritykset voivat lisäksi nopeasti ladata omia, sisäisesti kehitettyjä tai kolmannen osapuolen kehittämiä sovelluksia omaan, yksilölliseen Aruba WorkSpace Enterprise App Store

-sovelluskauppaansa. Sen kautta sovelluksia voi helposti jakaa ja hallita. Jokaiseen sovellukseen voidaan näin myös soveltaa yrityksen määrittelemää omaa tietoturvakäytäntöä. Aruba WorkSpace -ratkaisuun kuuluu monia yritysturvallisuutta lisääviä ominaisuuksia kuten Active Directory -tunnistus, käyttöjärjestelmän muuttamisen tunnistus ja sovellusten sisällön suojaus.

"iPadien yleistyminen yrityksissä on aiheuttanut merkittävän muutoksen siinä, miten yritykset nykyään toimivat. Tuottavuutta lisäävät sovellukset kuten Box mahdollistaa sen, että nykyajan tietotyöläiset voivat olla entistäkin tuotteliaampia ja tehokkaampia. Samalla mobiiliturvallisuudesta on tullut yhä kriittisempi tekijä.”, Whitney Bouck, Boxin General Manager sanoo. "Aruban sovelluskeskeinen lähestymistapa vastaa turvallisuustietoisten asiakkaiden tarpeisiin, jossa esimerkiksi Boxiin tuotu liiketoimintaan liittyvä tieto mobiilipäätelaitteessa turvataan.”

“Mobiilipäätelaitteiden ja -sovellusten leviäminen kiihtyy ennennäkemättömällä vauhdilla. Siksi IT-osastot yksinkertaisesti tarvitsevat ratkaisun, joka poistaa ylimääräiset työt ja kustannukset, joita verkon, laitteiden ja sovellusten yhdistäminen aiheuttaa”, korostaa CTO ja Aruba Networksin perustaja Keerti Melkote.  “Yhdistämällä ydinosaamisemme verkkopääsyratkaisuista ja turvallisuudesta voimme tehostaa BYOD-prosesseja ja poistaa IT-osastolta työkuormaa ja riskejä.”

ClearPass Access Management System -järjestelmää on saatavilla tästä päivästä lähtien. Aruba WorkSpace software for ClearPass on nyt Beta-vaiheessa ja tuodaan markkinoille heinäkuussa 2013. Asiakaskäyttöliittymä Aruba WorkSpace -ratkaisusta iOS:lle ja Samsung Android -päätelaitteille on saatavilla Apple App Store -sovelluskaupasta ja The Google Play marketplace –sovelluskaupasta myös heinäkuun 2013 aikana.

 

Lisätietoja Aruba WorkSpace –ratkaisusta

http://www.arubanetworks.com/beyondMDM

Liitetiedostot

Aruba Networks on johtava uuden sukupolven verkkopääsyratkaisujen toimittaja erityisesti liikkuvien työntekijöiden työympäristöihin. Aruba Networksin MOVE (Mobile Virtual Enterprise) -arkkitehtuuri yhdistää langattomat ja langalliset verkkoinfrastruktuurit yhdeksi saumattomaksi pääsyratkaisuksi niin yrityksen kiinteisiin toimipaikkoihin, liikkuville käyttäjille, etätyöntekijöille kuin vierailijoillekin. Aruba Networksin uuden sukupolven arkkitehtuuri vastaa BYOD-trendin haasteisiin ja mahdollistaa asiakkaalle verkon paremman tietoturvan, tuottavuuden, sekä laskee hankinta-, ja käyttökustannuksia.

 

Aruba Networks on listattu NASDAQIIN ja Russell 2000® Indexiin. Sen pääkonttori sijaitsee, Sunnyvalessa, Kaliforniassa. Yhtiöllä on toimintaa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa,  Lähi-Idässä, Afrikassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueilla. Lisätietoja verkkosivuiltamme

http://www.arubanetworks.com. Seuraa  Arubaa Twitterissä tai Facebookissa. Uusimmat tekniset keskustelut mobiiliin maailmaan ja Aruban tuotteisiin liittyen osoitteessa http://community.arubanetworks.com.

 

© 2012 Aruba Networks, Inc. Aruba Networks’ trademarks include the design mark for AirWave, Aruba Networks®, Aruba Wireless Networks®, the registered Aruba the Mobile Edge Company logo, the registered AirWave logo, Aruba Mobility Management System®, Mobile Edge Architecture®, People Move. Networks Must Follow®, RFProtect®, Green Island®. All rights reserved. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs