Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » AREVAlle 300 miljoonan euron sopimus eteläafrik-kalaisen ydinvoimalan uudistamisesta

AREVA

AREVAlle 300 miljoonan euron sopimus eteläafrik-kalaisen ydinvoimalan uudistamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2014 klo 13:40
Julkaisija: AREVA

AREVA on tehnyt eteläafrikkalaisen ydinvoimalaoperaattorin Eskomin kanssa 300 miljoonan euron sopimuksen höyrygeneraattorien uusimisesta Koebergin ydinvoimalaan. AREVA suunnittelee, valmistaa ja asentaa kuusi generaattoria voimalan kahteen reaktoriin. AREVAn teknologisten ratkaisujen ansiosta laitoksen energiantuotanto voidaan optimoida kasvamaan 10 prosentilla. 

Kauppa vahvistaa AREVAn asemaa sekä johtavana höyrygeneraattoreiden toimittajana että ydinvoimaloiden uudistamispalveluiden tarjoajana.

Toimituksesta on vastuussa AREVAn ydinvoimapalveluiden tiimi, jossa on yhteensä 2000 työntekijää. Höyrygeneraattorien valmistus aloitetaan välittömästi ja niiden asennus on aikataulutettu vuodelle 2018. Projekti toteutetaan läheisessä yhteistyössä eteläafrikkalaisten teollisuuskumppanien kanssa paikallisten hyötyjen maksimoimiseksi.

Sopimus on merkittävä virstanpylväs 2012 aloitetulle AREVAn Forward Alliance -ydinvoimaloiden modernisointiohjelmalle. Sen kautta tullut tarjouskanta on maailmanlaajuisesti tähän mennessä 1,6 miljardia euroa. Forward Alliancen piiriin kuuluu AREVA-konsernin kaikki tuotteet ja ratkaisut, jotka auttavat ydinvoimaloiden operaattoreita pidentämään voimaloiden käyttöikää korkeimmalla mahdollisella turvallisuustasolla. 

”Olemme ylpeitä Eskomin valitessa AREVAn tukemaan yhtiötä Etelä-Afrikan sähköntuotannon ja Koebergin ydinvoimalan turvallisuuden varmistamisessa”, sanoi AREVAn toimitusjohtaja Luc Oursel.

”Tämän sopimuksen myötä jatkamme Eskomin kanssa kumppanuuttamme, joka alkoi yli 40 vuotta sitten nimenomaisen ydinvoimalan rakentamisen myötä. AREVA on ylpeä voidessaan tukea Eskomia huolehtimaan maan sähköntarpeen täyttämisestä tärkeän partnerin ominaisuudessa”, toimitusjohtaja lisäsi.

AREVA tarjoaa kansainvälisesti huippulaadukkaita ratkaisuja hiilidioksidittomaan energiantuotantoon sekä sähkönsiirtoon ja -jakeluun. Yhtiö on maailman johtava ydinenergiatekniikassa ja ainoa, joka tarjoaa laaja-alaisesti kaikki ydinenergiaan liittyvät palvelut. AREVA on sähkönsiirto- ja jakeluteknologian markkinajohtaja. Se tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman ratkaisuja sähkönjakelun varmuuteen ja energiatehokkuuteen. AREVA:n strategia tähtää kestävään kehitykseen. Yhtiö kehittää ja laajentaa uusiutuvan energian teknologiaa tuuli- aurinko-, bio- ja vesivoiman aloilla. AREVA auttaa planeettamme sen vuosisadan suurimmissa haasteissa: Se saattaa energian kaikkien saataville, suojelee ympäristöä ja toimii vastuullisesti tulevia sukupolvia ajatellen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs