Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » ALSO ENNAKOI TABLETEISTA JOULUKAUPAN VETURIA

ALSO ENNAKOI TABLETEISTA JOULUKAUPAN VETURIA

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2012 klo 09:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Suomen johtava informaatioteknologian ja kulutuselektroniikan tukkuri ALSO Finland Oy:n myyntijohtaja Mervi Airaksinen arvioi, että elektroniikan joulumyynti sujuu viime vuoden tyyliin. Kaupan vetureina toimivat viime vuoden tapaan tabletit.

Suomen suurin kulutuselektroniikan ja informaatioteknologian ammattilaistapahtuma ALSO Expo järjestetään 16. kerran tänään Tampere-talossa. Yli 80 näytteilleasettajaa esittelee tapahtumassa uusimmat tuotteensa. Vaikka yleinen taloustilanne onkin haastava, vallitsee messuilla positiivinen ilmapiiri.

– Odotamme joulusta vähintään yhtä hyvä kuin viime vuodesta. Jo viime jouluna suosituimman joululahjan paikan vei iPad, ja nyt se tulee olemaan entistä halutumpi. Kauppaa kiihdyttää entisestään myös Samsungin suosittu Galaxy Tab -perhe. Tabletit saattavatkin siivittää koko joulukaupan kasvuun, ALSO Finland Oy:n myyntijohtaja Mervi Airaksinen ennakoi.

Hyvää myyntiä Suomen johtava tukkuri odottaa myös älypuhelimilta, järjestelmäkameroilta ja Applen uusilta iPod-soittimilta.

– Kuluttajat ovat yhä vaativimpia kulutuselektroniikan suhteen ja suomalaiset ovat selvästi edelläkävijöitä uutuuksien haltuunotossa. Meidän myynnissämme nähdään selvästi esimerkiksi järjestelmäkameroiden suosion lisääntyminen, vaikka kamera löytyy nykyään jo lähes jokaisesta kännykästä. Kännyköiden kamerat näyttävätkin lähinnä innostavan kuluttajia kuvaamaan yhä enemmän, Airaksinen sanoo.

Yrityspuolen informaatioteknologian näkymät ovat Airaksisen mukaan viime vuoden kaltaiset.

– Yritykset ovat edelleen varovaisia investoinneissa, mutta esimerkiksi pilvipalveluiden kysynnässä on selvää kasvua. Pitkään jatkuneen varovaisuudenkin on kuitenkin jossain vaiheessa purkauduttava, jolloin  kysyntäpiikki nähdään myös yrityspuolen informaatioteknologiassa, Airaksinen arvioi.

Airaksisen mukaan kilpailutilanne informaatioteknologian ja kulutuselektroniikan tukkukaupassa on kireä ja marginaalit yhä kapeampia.

– Tehokas tilaus-toimitusketju on tukkubisneksen kriittisimpiä menestystekijöitä. Tästä syystä olemme ottaneet käyttöön markkinoiden modernimman toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmän. Nopeuttamalla varastonkiertoa ja tehostamalla sisäisiä prosessejamme pystymme parantamaan entisestään palvelutasoamme loppuasiakkaillemme ja vastaamaan kiristyvään kustannustasoon, Airaksinen sanoo.

 

Lisätietoja:

 

ALSO Finland Oy

Mervi Airaksinen

p. 044 7797 373, sähköposti: mervi.airaksinen@also.com

www.also.fi

Liitetiedostot

ALSO-konserni on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-, kulutus- ja viihde-elektroniikan-tukkuri, joka on erikoistunut pitkälle automatisoituihin varasto- ja kuljetuspalveluihin. ALSO Finlandin pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Tampereella, jonka lisäksi Suomessa on toimipisteet Helsingissä, Turussa ja Oulussa. ALSO-konserni edustaa yli sata tuotemerkkiä, joihin kuuluvat mm. Acer, Adobe, AMD, Asustek, Canon, Electronic Arts, Fujitsu, HP, Hitachi, IBM, Intel, Kingston, Lenovo, LG, Lexmark, Microsoft, Samsung, Sony ja Viewsonic. ALSO Finland Oy on osa ALSO-Actebis-konsernia, joka on Euroopan kolmanneksi suurin informaatioteknologian ja kuluttajaelektroniikan tukku- ja logistiikka-alanyritys. ALSO-Actebis toimii kahdessatoista maassa Euroopassa ja on näistä seitsemässä maassa markkinajohtaja. Työntekijöitä ALSO-Actebiksessa on yli 3000. Suomessa ALSO työllistää noin 300 henkilöä. ALSO-Actebis Holding AG:n pääkonttori on Hergiswilissä Sveitsissä, ja se on listattu Sveitsin pörssissä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs