Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ajoneuvokauppa piristymässä

Trafi

Ajoneuvokauppa piristymässä

Julkaistu: 02.07.2010 klo 11:34
Julkaisija: Trafi

Viime vuoden notkahduksen jälkeen autokaupassa alkaa näkyä toipumisen merkkejä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ylläpitämän ajoneuvoliikennerekisterin tilastojen mukaan ajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat lisääntyneet selvästi tammi-kesäkuussa.

Viime vuoden notkahduksen jälkeen autokaupassa alkaa näkyä toipumisen merkkejä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ylläpitämän ajoneuvoliikennerekisterin tilastojen mukaan ajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat lisääntyneet selvästi tammi-kesäkuussa.

Viime vuonna ensirekisteröintien määrä väheni huomattavasti laman myötä. Tänä vuonna ajoneuvoja on ensirekisteröity kesäkuuhun mennessä 110 788 kappaletta, joka on 9,9 % enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

 


Autojen ensirekisteröinnit lisääntyneet

Henkilöautot käyvät jo kaupaksi viime vuotta paremmin, mutta raskaan liikenteen puolella taantuma tuntuu vielä. Henkilöautoja ensirekisteröitiin 62 444 kappaletta, mikä on 19,9 % enemmän viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna. Ensirekisteröityjen kuorma-autojen määrä 1 337 on 31,1 % viime vuotta vähemmän. Pakettiautojen ensirekisteröintien määrä pysyi lähes ennallaan ja lisääntyi vain 1,7 %. Vilkkain kuukausi henkilöautojen rekisteröinneissä oli kesäkuu, jolloin ensirekisteröitiin 12 235 autoa. Tämä on peräti 54,6 % enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.  

Muista ajoneuvoista moottoripyörien, mopojen, traktoreiden ja puoliperävaunujen ensirekisteröinnit vähentyivät. Moottoripyöriä on ensirekisteröity 4 488 kappaletta, mikä on 13,9 % vähemmän kuin viime vuonna. Puoliperävaunuja on ensirekisteröity tänä vuonna 238, kun viime vuonna vastaava luku oli 540. Linja-autojen, moottorikelkkojen, matkailuperävaunujen ja muiden perävaunujen ensirekisteröinnit taas lisääntyivät. Matkailuperävaunuja ensirekisteröitiin 758, mikä on 20,1 % enemmän kuin viime vuonna. Matkailuautoja ensirekisteröitiin tänä vuonna 976, kun viime vuoden tammi-kesäkuussa ensirekisteröintejä oli 897.

 


Mönkijöiden ensirekisteröinnit vähentyneet

Ajoneuvoluokkiin L5, L6 ja L7, eli kolmi- tai nelipyöriin, kevyisiin nelipyöriin ja nelipyöriin voidaan kaikkiin lukea mönkijöitä. Mönkijöiden suosion väheneminen näkyy kaikkien näiden ajoneuvoluokkien ensirekisteröintimäärien vähenemisenä. Kevyissä nelipyörissä ensirekisteröinnit ovat vähentyneet muita nelipyöräluokkia vähemmän, vain prosentin verran. Kolme neljännestä tähän ajoneuvoluokkaan kuuluvista ajoneuvoista ovat mopoautoja, joiden määrä on lisääntynyt viime vuosina.

 


Dieselkäyttöisten henkilöautojen osuus laskenut hieman


Dieselkäyttöisiä henkilöautoja ensirekisteröitiin 26 554 ja bensiinikäyttöisiä 35 723. Dieseleiden osuus ensirekisteröinneistä on tänä vuonna 42,5 %, kun viime vuoden alkupuoliskolla se oli 46,5 %.

 


Suosituimmat henkilöautot vanhoja tuttuja

Viisi suosituinta henkilöautomallia ovat Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Toyota Avensis, Nissan Qashqai ja Kia Ceed. Näistä Volkswagen Golf, Skoda Octavia ja Kia Ceed löytyivät listalta jo viime vuonna. Suosituimmat ensirekisteröintien henkilöautomerkit olivat Volkswagen, Toyota ja Skoda.

 


Henkilöautojen kauppa piristynyt eniten Pirkanmaalla

Henkilöautoja ensirekisteröitiin eniten Uudellamaalla, 25 317 kappaletta, mikä on 24,1 % enemmän kuin viime vuonna. Suhteessa eniten henkilöautojen kauppa lisääntyi Pirkanmaalla, jossa ensirekisteröidyt 4 835 henkilöautoa tarkoittavat 26,4 % lisäystä verrattuna viime vuoteen. Kehnointen kauppa on käynyt Kainuussa, jossa henkilöautojen ensirekisteröintien määrä on pysynyt lähes samana kuin viime vuonna.

Liitteet
Ajoneuvojen ensirekisteröinnit maakunnittain tammi-kesäkuu 2010

 

Lisätietoja
ylitarkastaja Pasi Kilpelä, puh. 020 618 6053
viestintäpäällikkö Elina Uotila, puh. 020 618 5206

www.trafi.fi/ensirekisteroinnit

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs