Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » AHLSTRÖM CAPITAL OY:S VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR PANU ROUTILA AVGÅR

AHLSTRÖM CAPITAL OY:S VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR PANU ROUTILA AVGÅR

Pressmeddelande.
Publicerad: 29.07.2015 kl. 09:02
Utgivare: Ahlström Capital

Ahlström Capital Oy:s verkställande direktör Panu Routila har meddelat att han lämnar sin befattning för att tillträda som verkställande direktör i Konecranes Abp. Routila lämnar sin befattning senast den 31.12.2015. Rekryteringsprocessen för att hitta en ny verkställande direktör har inletts.

”De senaste nära på åtta åren som Ahlström Capitals verkställande direktör har varit givande och lärorika. Jag lämnar över ett ekonomiskt stabilt och ett avsevärt större bolag som aktivt utvecklar sina investeringar”, säger verkställande direktör Panu Routila.

”Vi vill tacka Panu Routila för hans värdefulla insats att utveckla Ahlström Capital Oy och vi lyckönskar honom till den nya befattningen. Under Routilas tid som verkställande direktör har Ahlström Capital utvecklats till ett av Finlands mest framstående investeringsbolag. Bolaget har under de senaste åren framgångsrikt ökat sitt värde genom utveckling av sin portfölj samt lyckade förvärv och avyttringar. Vi fortsätter att investera ansvarsfullt och långsiktigt”, säger styrelsens ordförande Mikael Lilius.

Tilläggsinformation:
Panu Routila, verkställande direktör, Ahlström Capital Oy
Mikael Lilius, styrelseordförande, Ahlström Capital Oy
Ringbud lämnas till: Sandra Sandholm, tel. 044 0880316

Ahlström Capital
Ahlström Capital är ett av Finlands största investeringsbolag. Bolaget skapar värde för sina ägare genom investeringar i börsnoterade och onoterade företag samt i fastigheter. Ahlström Capital-koncernens balansomsluting uppgår till cirka 1,3 miljarder euro och årsomsättningen till cirka 1,5 miljarder euro. I Ahlström Capitals portfölj ingår betydande innehav i de börsnoterade bolagen Ahlstrom Abp, Munksjö Oyj och Suominen Oyj. Därtill innehåller portföljen direkta industriella investeringar i Destia Group Oyj, Enics AG och ÅR Packaging Group AB samt betydande fastighets- och skogsinnehav.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs