Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Accountor köper Matrisen och stärker sin position i Sverige

Accountor

Accountor köper Matrisen och stärker sin position i Sverige

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.08.2015 kl. 15:30
Utgivare: Accountor

Det finländska ekonomi- och löneoutsourcingföretaget Accountor köper ett av Sveriges ledande företag inom redovisning, outsourcing, löneadministration och ekonomisk rådgivning, Matrisen. I och med förvärvet fortsätter Accountor, som är en föregångare inom digitala ekonomitjänster, att växa internationellt samt stärker sin position i Sverige.

Det finländska ekonomi- och löneoutsourcingföretaget Accountor har köpt det svenska företaget Matrisen. Matrisen är ett av de ledande företagen inom lön- och ekonomioutsourcing i Sverige med en omsättning på cirka 175 miljoner SEK.

Efter förvärvet fortsätter Matrisen som ett eget företag i Accountor-koncernen. Robert Szabo, som grundat Matrisen, blir en av ägarna i Accountor. Matrisen har över 200 anställda och över 2 500 kunder. Tillsammans bildar Accountor och Matrisen i Sverige ett företag med över 320 experter.

 ”Matrisen är ett väletablerat företag med tillväxt och lönsamhet, och ett starkt varumärke i Sverige. I Finland har endast lite över 10 procent av företagen gått över till digital ekonomiförvaltning och i de övriga nordiska länderna är siffran ännu lägre, vilket erbjuder enorma tillväxtmöjligheter. Genom detta förvärv har vi möjligheten att växa ytterligare i Sverige", säger Asko Schrey, VD för Accountor.

"Accountor är en internationell aktör och föregångare inom digital ekonomioutsourcing, vilket gynnar våra kunder. Matrisen blir nu en del av en större internationell koncern, där vi har möjligheten att utvecklas ytterligare och leverera högre kundvärde", säger Robert Szabo, Matrisens VD och grundare.

Mer information:

Asko Schrey, VD, Accountor
tel: +358 40 500 1655
asko.schrey@accountor.fi

Robert Szabo, VD, Matrisen
robert.szabo@matrisen.se 

Seppo Niva, Executive Vice President, Outsourcing Scandinavia
tel: +358 40 588 35 80
seppo.niva@accountor.fi

Anna-Karin Lindeberg, Kommunikations- och Marknadsansvarig, Matrisen
tel: +76-525 25 29
anna-karin.lindeberg@matrisen.se

Bilagor

Accountor
Accountor är en av de ledande aktorerna i Norden inom outsourcingstjänster och programvara för ekonomiförvaltning, bokföring och personalförvaltning i små och medelstora företag. Accountor har verksamhet i sju länder: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna, Ukraina och Ryssland. År 2014 uppgick Accountors omsättning till cirka155 miljoner euro och företaget hade cirka 2 000 anställda och cirka 30 000 kunder.

Matrisen
Matrisen är ett av Sveriges ledande företag inom redovisning, outsourcing, löneadministration och ekonomisk rådgivning. Företaget har över 200 anställda, över 2 500 kunder på sammanlagt åtta orter i Sverige, och en omsättning på 175 miljoner SEK.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs