Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » ABB:n Heinola: Suomen robotisaatioaste hälyttävän matala

Teknologiateollisuus ry

ABB:n Heinola: Suomen robotisaatioaste hälyttävän matala

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 10:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

 – Suomen robotisaatioaste on hälyttävän matala verrattuna muihin pitkälle teollistuneisiin maihin. Suomessa on arviolta 122 robottia kymmentä tuhatta työntekijää kohden. Saksan vastaava luku on 282, Japanin 323 ja Korean 437, kirjoittaa ABB Oy:n toimitusjohtaja Tauno Heinola Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa.

– Robotit ja laajemmin teollinen automaatio parantavat laatua, tuottavuutta ja energiatehokkuutta. Tämä on myös oivallettu kehittyvillä markkinoilla, joilla kasvuprosentit ovat viime vuosina olleet huimia, Heinola vertaa.

– Yhdysvalloissa puhutaan botshoringista. Termi on yhdistelmä sanoista robot ja reshoring. Toisin sanoen valmistuksen paluu Yhdysvaltoihin tapahtuu pitkälti robottien avustamana. 

Heinola usuttaakin suomalaisyrityksiä tänään käynnistyvän eurooppalaisen robottiviikon kunniaksi arvioimaan automaation mahdollisuuksia. Robottiviikon tarkoituksen on kasvattaa tietoisuutta robotisaatiosta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan, ihmisiin ja liiketoimintaan. Viikon erityinen tavoite on kannustaa nuoria opiskelemaan ja työllistymään alalla. 

Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan

 

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs