Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Yrittäjätorstain toukokuun tietoiskussa Riihimäellä aiheena 3D-tulostus

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yrittäjätorstain toukokuun tietoiskussa Riihimäellä aiheena 3D-tulostus

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2012 klo 09:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Pikavalmistus eli 3D-tulostus yleistyy vauhdilla. Kolmiulotteisten kappaleiden tulostaminen yrityksissä ja kotona arkipäiväistyy ja samalla se muuttaa niin kulutuskäyttäytymistä, kaupan toimintalogiikkaa kuin toimitusketjua.

Yksi FRC+-hankkeen toteuttajista, Aalto-yliopiston BIT-tutkimuskeskuksen Jukka Tuomi on 3D-tulostuksen uranuurtaja ja Suomen edustaja alan kansainvälisessä verkostossa.

– Jo nyt mm. kulutustavaroiden tuotekehitys ja tuotanto, lentoliikenne ja terveydenhuolto perustuvat eräiltä osin 3D-tulostukseen. Nyt on käynnissä teknologinen murros, josta voidaan jättäytyä sivuun vain hyvin harvoilla teollisuuden tai yhteiskunnan sektoreilla, Tuomi kertoo.

Lisää 3D-tulostuksesta kerrotaan Yrittäjätorstain toukokuun tietoiskussa 31.5. klo 12.30 Ravintola Apollossa Riihimäellä. Kaikille avoimia yleisötilaisuuksia 3D-tulostuksesta tullaan järjestämään First Round Centerissä ensi syksynä.

Tietoiskun järjestää FRC+-hankkeen Kärkiteknologia-toimintalinja. EU:n ja Hämeen ELY-keskuksen rahoittama FRC+-hanke lisää synergiaa alueen yrityspalvelutarjoajien kesken ja tuo huippuosaamista Riihimäen alueelle. FRC+-hankkeen yksi keskeisistä tavoitteista on tuoda alueen yritysten käyttöön viimeisintä teknologista osaamista uusien liiketoimintamahdollisuuksien lisäämiseksi.

Kärkiteknologian lisäksi FRC+-hankkeessa on neljä muutakin toimintalinjaa:

• FRC Ideaportti – ottaa vastaan, arvioi ja kehittää uusia tuote-, palvelu- ja liikeideoita
• FRC Yrityskiihdyttämö – palvelee uutuusarvoa omaavia ja kasvuhakuisia yrityksiä kaikessa yritystoimintaan liittyvissä kehitystoimissa.
• FRC Sweat – on osaamissijoitusten markkinapaikka alkaville yritysille ja sijoittajille.
• FRC Tuotekehitys – jakaa tietoutta yritysten tuotekehitysprojektien rahoitusmahdollisuuksista ja toimii kumppanina projektien toteutuksissa.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan hankkeen toimintaan. Hankeosapuolia ovat Hämeen ammattikorkeakoulu, First Round Oy, Hyria Oy, Laurea Oy ja Aalto yliopisto.

Lisätietoa:
Annikki Rosberg, p. 050 574 5275 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
www.firstroundcenter.fi
www.hamk.fi/frc

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs