Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Yli tuhat Euroopan merialan vaikuttajaa kokoontuu Turkuun 18.–19.5.2016

Turun kaupunki

Yli tuhat Euroopan merialan vaikuttajaa kokoontuu Turkuun 18.–19.5.2016

Kutsu.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 10:30
Julkaisija: Turun kaupunki

MEDIAKUTSU: Yli tuhat Euroopan merialan vaikuttajaa kokoontuu Turkuun 18.–19.5.2016

Aika: 18.–19.5.2016
Paikka: Logomo, Turku
Osoite: Köydenpunojankatu 14, 20100

Euroopan merkittävin merialan konferenssi “European Maritime Day (EMD)” kokoaa Turkuun yli tuhat merialan päättäjää, elinkeinon edustajaa ja asiantuntijaa 18.–19.5. Tule Suomen merialan pääkaupunkiin tapamaan kovimmat vaikuttajat!

Konferenssin pääteema on kestävä sininen kasvu Investing in competitive Blue Growth – smart and sustainable solutions. Konferenssissa käsitellään älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja liittyen siniseen kasvuun ja laajemmin meripolitiikkaan. Myös pohjoisten alueiden haasteet ja ratkaisut tulevat olemaan erityisen huomion kohteena.

Konferenssilla on viisi teema-aluetta, joissa käsitellään muun muassa investointeja, sinistä kasvua, osaamisen kehittämistä sekä energiakysymyksiä. Lisäksi ohjelmassa on 21 työryhmää, joiden teemoja ovat muun muassa risteilyteollisuus, meriteollisuus ja digitalisaatio, sininen kasvu ja pk-yritykset.

Ohjelmassa on mukana vaikuttava kattaus elinkeinon, päätöksentekijöiden ja järjestöjen edustajia. Avajaisissa puhuvat muun muassa Euroopan meriasioista vastaava komissaari Karmenu Vella, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja Bernard Meyer CESA:sta (Community of European Shipyards' Association). Myös lukuisat yritykset ovat edustettuina, kuten Wärtsilä, Cargotec, Rolls-Royce ja Fortum.

Tapahtumassa painopiste on erityisesti elinkeinossa. Yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus verkostoitua ja löytää kumppaneita Networking Villagen näyttelyosastolla ja Enterprise Europe Networkin Business-to-Business matchmaking-tilaisuudessa.

Konferenssivierailla on mahdollisuus tutustua laajemmin Turun seudun meriosaamiseen vierailuilla Meyer Turun telakalle, Meriauraan sekä Auriga Business Centeriin sekä samanaikaisesti järjestettäville NaviGate-messuille Turun messukeskukseen, joka kokoaa yhteen alan alihankkijoita.

Euroopan meripäivän konferenssi on ilmainen tapahtuma. Se on savuttanut suurta huomiota Euroopan laajuisesti ja tuhannen osallistujan määrä saavutetaan ennen ilmoittautumisen päättymistä.

Press pointilla Komissaari Vella, ministerit Anne Berner ja Kimmo Tiilikainen

EMD:n akkreditointi on käynnissä. Tapahtuman press point järjestetään Logomossa keskiviikkona 18.5. klo 15–15.30. Paikalla ovat EU:n ympäristö-, meri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Karmenu Vella, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Alustava ohjelma:

Lausunnot komissaari Vella, ministeri Berner, ministeri Tiilikainen, kaupunginjohtaja Randell
Näyttelyosaston kiertäminen yhdessä median kanssa
Taiteilija Tikke Tuuran meriroskataideteoksen seuraaminen
Siirtyminen konferenssin avajaistilaisuuteen (klo 15.30–16.30)

Merihenkinen hyväntekeväisyyskonsertti Saaristomeren suojeluun

Euroopan meripäivän juhlat huipentuvat perjantai-iltana 20.5. merihenkiseen hyväntekeväisyyskonserttiin. Lavalle nousevat kotimaiset oopperataivaan tähdet pro bono, mezzosopraano Monica Groop, basso Matti Salminen ja baritoni Waltteri Torikka. Orkesteria johtaa Leif Segerstam. Konsertin järjestävät Turun kaupunki, Turun musiikkijuhlat ja Turun filharmoninen orkesteri Saaristomeren suojelurahaston hyväksi.

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta järjestäjät kampanjoivat, jotta yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt lähtisivät mukaan tukemaan Saaristomeren suojelutyötä ostamalla yhteisön nimeä kantavan laatan Stefan Lindforsin Symbiosis-veistoksesta. Kampanja on saanut tuekseen alueen yritykset ja mediaa. Euroopan meripäivän yleisöohjelma jatkuu koko viikonlopun 20.–22.5.

Turun monipuolinen meriosaaminen ratkaisi kilpailun 2013

Euroopan meripäivää vietetään vuosittain 20. toukokuuta eri puolilla Eurooppaa Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston päätöksellä. Sen tavoitteena on korostaa meriympäristön ja merellisen taloudellisen toiminnan suurta merkitystä Euroopalle. Päätös Euroopan meripäivän järjestämisestä Turusta tehtiin vuonna 2013. Euroopan meripäivän vuosittaisen suurkonferenssin isännyydestä käydään eri maiden välillä kovaa kilpailua. Seuraava järjestetään Poolessa Englannissa 2017.

Konferenssin ohjelma linkissä ja liitteenä:
http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/sites/mare-emd/files/programme_en.pdf

EMD:n verkkosivut:
http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/turku-2016

Lisätiedot:

EMD-konferenssi
Mika Akkanen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Turun kaupunki
050 559 0590
mika.akkanen@turku.fi

Jussi Soramäki
EU-erityisasiantuntija
Valtioneuvoston kanslia
0295160330
jussi.soramaki@vnk.fi

Media-akkreditointi:
Anna Kotaviita
Viestintäkoordinaattori
Turun kaupunki
040 628 2725
anna.kotaviita@turku.fi

Järjestäjät:

Euroopan komissio, Meri- ja kalastusasioiden pääosasto
http://ec.europa.eu/dgs/maritimeaffairs_fisheries/index_fi.htm
Suomen valtio
http://vnk.fi/etusivu
Turun kaupunki
http://www.turku.fi/

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs