Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Yhdistynyt Mecanor ja Extron tarjoavat ensimmäisenä Euroopassa muoviteollisuuden tuotantolinjan raaka-aineista pakattuihin tuotteisiin

Mecanor Oy

Yhdistynyt Mecanor ja Extron tarjoavat ensimmäisenä Euroopassa muoviteollisuuden tuotantolinjan raaka-aineista pakattuihin tuotteisiin

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2015 klo 09:00
Julkaisija: Mecanor Oy

Lahtelainen Mecanor Oy laajentaa toimintaansa merkittävästi yrityskaupan myötä. Mecanor Oy osti Uponor Infra Oy:ltä Toijalassa toimivan Extron Engineering Oy:n. Molempien yritysten toimialana on muoviteollisuuden koneiden ja laitteiden suunnittelu ja valmistus. Vahvasti vientiin painottuvan liiketoiminnan tulevaisuudennäkymät ovat lupaavat. ”Yhdistetyn osaamisen ja teknologian ansiosta uusi yhtiö pystyy ensimmäisenä Euroopassa tarjoamaan kokonaisen muoviputkien ja -profiilien tuotantolinjan muoviraaka-aineesta valmiiksi pakattuihin tuotteisiin”, sanoo toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.


Yrityskaupan myötä yhtiöiden palvelutarjonta täydentyy.  Koneiden modernisoinnit ja huolto ovat jatkossa aiempaa merkittävämpi osa liiketoimintaa. ”Yhdistämällä Extron Engineeringin ja Mecanorin voimat ja osaamisen voimme tarjota asiakkaillemme Euroopassa entistä kattavampaa huoltopalvelua”, kertoo myyntijohtaja Jari Ketomäki.


Myös Mecanor Oy:n juuret ovat Uponorissa. Koneiden valmistus aloitettiin 1975, ja itsenäisenä yrityksenä se on toiminut vuodesta 1992 lähtien. Jatkossa tehdäänkin molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä entisen emoyhtiön kanssa. ”Uponor Infra aikoo myös tulevaisuudessa harjoittaa yhdyskuntatekniikan valmistusteknologian lisensiointia ja myyntiä, ja tähän tarvitsemme vahvaa laitetoimittajaa yhteistyökumppaniksi. Mecanorin ja Extron Engineeringin yhdistymisen myötä syntyvä uusi yhtiö on meille entistä vahvempi ja monipuolisempi yhteistyökumppani”, toteaa vice president Jari Mylläri Uponor Infralta.


Mecanorilla ja Extron Engineeringillä työskentelee yrityskaupan jälkeen yhteensä 22 henkilöä Toijalassa ja Lahdessa. Lisäksi yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävät projektien toteutukset työllistävät useita koneenrakennusalan ammattilaisia Suomessa. Mecanorin liikevaihto vuonna 2014 oli 1,2 miljoonaa euroa. Tuotannosta yli puolet menee vientiin.  Extron Engineeringin liikevaihto vuonna 2014 oli 5,6 miljoonaa euroa. Extronin liiketoimintaa ovat putkilinjojen ohella puhalluskalvolinjat, joissa se on markkinajohtaja Pohjoismaissa, sekä kartongin ja puulevyjen päällystyslinjat.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen
Mecanor Oy ja Extron Engineering Oy
puh. 050 590 0720
joni.lukkaroinen@mecanor.com


www.mecanor.com


www.extron.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs